Gamende studenten redden het niet?

Gamende studenten redden het niet?

18 februari 2016 Uit Door admin

Te lang gamen is niet goed; dat horen we al jaren. Het zou leiden tot verveling, slechte schoolresultaten opleveren en zelfs voor een depressie kunnen zorgen. Maar is dit terecht? Een recent onderzoek van de universiteit van Calgary onder studenten geeft stof tot nadenken.

Het onderzoekdat door de universiteit gepubliceerd werd in het magazine Computers in Human Behavior, laat namelijk zien dat gamen een positief effect heeft op de ontwikkeling van hersenen. De onderzoekers ondervroegen 123 studenten, waarvan een deel vaak gamet als vrijetijdsbesteding en een deel niet of zelden gamet. Vervolgens namen de studenten deel aan een spel: het vinden en verzamelen van brieven in een virtueel museum. De onderzoekers hielden bij hoe snel de studenten zich een weg baanden door het virtuele museum. Na afloop van het spel moesten de studenten aangeven hoe zij hun weg door het museum gevonden hadden. De meeste studenten hadden aan de hand van herkenningspunten een route door het museum uitgestippeld.

Verrassende resultaten

De uitkomst van de test heeft op het internet voor veel commotie gezorgd. Er bleek namelijk een duidelijk onderscheid te zijn tussen de studenten die vaak gamen en de studenten die niet of nauwelijks gamen; de eerste groep scoorde duidelijk beter tijdens het spel. Wat betekent dit precies? Hoewel de onderzoekers stellen dat het nog te vroeg is om een duidelijke oorzaak-gevolg-relatie vast te kunnen stellen, kan er wel van uit worden gegaan dat er een overeenkomst is tussen gamen en het ontwikkelen van een goed navigatievermogen. Positief nieuws dus voor alle gamende studenten!

Dat games je kunnen helpen bepaalde vaardigheden te verbeteren wisten we al. Zo schreven we eerder al eens over een game die studenten leert ondernemen . Maar met deze nieuwe inzichten heb je nog een extra reden om gewoon toe te geven aan je behoefte om een paar uurtjes in de virtuele wereld door te brengen. En met de komst van nieuwe betalingsmethodes, zoals paysafecard, vormt zelfs het niet hebben van een creditcard geen belemmering meer.

Foto: Independent.co.uk