Bonenschotel met saucijzen

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 4 saucijzen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 bakje champignons of gemengde paddestoelen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 grote pot kidneybonen, uit laten lekken
  • 3 ons sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen en giet ze af.
  2. Bestrijk de saucijzen met een eetlepel olie en bak ze in 1 eetlepel olie bruin en gaar, zet ze op laag vuur!
  3. Was en maak de champignonnen schoon en snijd ze in plakjes.
    Bak ze in 1 eetlepel olie in een hapjespan, mooi bruin, voeg de gekookte sperziebonen toe en de tomaatblokjes en de uitgelekte kidneybonen en laat het geheel nog even pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper.
  4. Was en snijd de sla in stukjes. Maak de sla aan met de citroensap en olijfolie en zout en peper.
  5. Snijd de saucijzen in stukjes en meng dit door het mengsel.
    Schep dan het geheel in diepe borden en serveer de sla apart.