Bonenschotel met spek en salami

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 200 gr magere spekblokjes
  • 150 gr salami in reepjes of blokjes
  • 450 gr diepvriestuinbonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • scheutje droge witte wijn of bouillon
  • ½ eetlepel verse tijm of ½ theelepel gedroogde
  • zout en peper

Bereiding

  1. Snijd de ui in stukjes en pers het teentje knoflook.
  2. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak hierin de spekblokjes met de ui en knoflook.
    Voeg na 4 min de wijn of bouillon toe.
  3. Vervolgens voeg je de tuinbonen en salami toe en kook het geheel zachtjes gedurende 8- 10 min. Als het te droog wordt, voeg je extra wijn of bouillon toe.
  4. Roer de tijm erdoor en naar smaak zout en peper.(Tip: Lekker met gebakken aardappels of aardappelpuree.
    Je kunt de spekblokjes ook vervangen door hamblokjes.)