Broccolistampot met kalfsworstjes

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 125 ml zure room
  • 2 eetlepels mosterd
  • peper en zout
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 zakje gebakken spekjes
  • 1 kg aardappelen
  • 800 g broccoli
  • bak- en braadproduct
  • 500 g kalfsworstjes
  • 1 theelepel paprikapoeder

Bereiding

  1. Doe de stamppot aardappelen in een pan met een ruime hoeveelheid water. De broccoli moet er ook nog bij en moet onder water staan. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar. Voeg de laatste 8 minuten de in roosjes gesneden broccoli toe.
  2. Smelt wat boter in een braadpan. Bestrooi de worstjes met paprikapoeder en bak ze vervolgens gaar en goudbruin.
  3. Giet de aardappelen en groenten af, vang een klein beetje kookvocht op en giet dit bij de worstjes. Laat de jus wat inkoken.
  4. Voeg peper, zout en nootmuskaat aan de aardappelen en broccoli toe en stamp alles grof.
  5. Snijd de worstjes in stukjes en roer deze samen met de gebakken spekjes, zure room en de mosterd door de stamppot. Serveer de stamppot met de warme jus.