Chilischotel met komkommer en spekjes

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 400 gr magere spekblokjes of – reepjes
  • 2 uien
  • 1 kleine Chinese kool
  • 1 blik bruine bonen (kidneybonen of kapucijners)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • ½ komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • zout, peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ev. enkele druppels tobasco

Bereiding

  1. Snipper de uien.
    Snijd de kool in reepjes.
    Snijd de komkommer in plakjes.
  2. Laat de bruine bonen uitlekken.
  3. Bestrooi de spekblokjes met zout, peper en chilipoeder.
    Verhit de olie en bak hierin de spekreepjes al roerbakkend bruin.
  4. Voeg uitgeperste knoflook en uien toe. Bak ong. 10 min.
  5. Schep de Chinese kool en de bruine bonen erdoor en laat nog even roerbakken.
    Voeg de sojasaus toe en ev. de tobasco.
  6. Serveer de komkommer erbij.