Courgettesalade met paddenstoelen

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 200 gr gemengde paddenstoelen
  • 50 gr gepelde pistachenoten (of hazelnoten of amandelen)
  • 12 kerstomaatjes
  • 1 eetlepel pesto
  • 2 eetlepels basalmicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Was de courgettes en snijd ze of schaaf ze in lange repen.
  2. Meng 2 eetlepels olijfolie met de basalmicoazijn, pesto, en zout en peper en leg in deze marinade de linten courgette. Laat dit ong 5 min intrekken.
  3. Was en snijd de paddenstoelen in reepjes en halveer de tomaatjes.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de paddenstoelen en de pistachenoten voor 3 min. Schep de tomaten erdoor.
  5. Haal de courgette linten uit de marinade en verdeel ze over 4 borden.
  6. Schep het paddenstoelenmengsel in het midden en druppel de marinade erover heen.(Tip:Lekker met stokbrood of ciabatta.)