Italiaanse paprika-courgettetaart

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (of gebruik gedroogde It. kruiden), fijn gesneden
  • 1 zakje hazelnoten, fijngestampt
  • 75 gr parmezaanse kaas of Pardano, geraspt
  • 100 gr koude boter
  • 200 gr bloem
  • 6 eieren
  • 1 courgette, gesneden in dunne plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 pot geroosterde paprika’s, heel fijn snijden
  • 1 bekertje slagroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • taartvorm

Bereiding

  1. Meng in een grote kom: bloem, mespunt zout, de gehakte noten, boter (in kleine blokjes), 2 eierdooiers, kruiden en 4-5 eetlepels water. Kneed dit geheel samen tot een soepele bal en laat dit in de koelkast rusten voor 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 gr C.
  3. In wok olie verhitten en hierin de ui en knoflook fruiten, paprika, zout en peper toevoegen.
    Het geheel zachtjes laten pruttelen, tot er een dikke saus ontstaat.
  4. De taartvorm invetten met wat boter en de deegbal gelijkmatig over de bodem en de randen verdelen.
  5. In een kom de eieren loskloppen met slagroom, zout en peper. Dan de paprikasaus en de kaas toevoegen.
  6. In de taart vorm laagjes maken van de courgette en de paprikasaus. Eindigen met de paprikasaus.
    De taart in de oven in ca 40 min. bakken. De taart kan warm of koud worden gegeten.
    (Tip: Als je snel een taartvorm wilt vullen gebruik dan bladerdeeg uit de diepvries.)