Kip met ananas en banaan

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 250 gr kipfilet
  • blikje ananas
  • 3 bananen (niet al te rijp)
  • rijst (gewone, zilvervlies,- of basmati)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • beetje zwarte peper
  • olijfolie of boter om te bakken

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
    Snijd ondertussen de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi ze met kerriepoeder.
  2. Bak de gesneden kipfilet in de olie of boter in een koekenpan of hapjespan.
  3. Snijd de ananasschijven in stukjes.
    Voeg een beetje sap van de ananas toe en laat het vlees goed gaar worden.
  4. Snijd de bananen in stukjes/ schijfjes
    Voeg de ananasstukjes toe en als laatste de banaanstukjes.
    Meng de zwarte peper erdoor.
    Laat nog even 2 minuten doorwarmen.
  5. Serveer de rijst naast het vlees- ananas- banaanmengsel.
    Eventueel aanvullen met een groene salade.