Kip met mosterd, pofaardappels en witlofsalade

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet, gesneden in grove stukken
  • 3 eetlepels scherpe mosterd
  • 4 grote pofaardappels
  • ½ struik bleekselderij
  • 4 struikjes witlof
  • 2 appels
  • 25 gr boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • theelepel honing

Bereiding

  1. Marineer de kip in de mosterd met zout en peper en 2 eetlepels olijfolie.
  2. Kook de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing (goed schoonboenen en in de schil koken).
  3. Bak de kipfilet in de marinade in een koekenpan mooi bruin en gaar.
  4. Maak vervolgens de salade:
    Bleekselderij en witlof goed wassen en klein snijden.
    Ook de appel klein snijden en door de bleekselderij en witlof mengen.
  5. Meng de ingrediënten voor de dressing en meng het geheel met de groenten.
    Snijd de aardappels open en doe hierin een klontje boter ( of crème fraiche)
  6. Schep de kipfilet en de salade naast de aardappel op het bord.