Kouseband (aardappel)

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 4 aardappelen
  • 3 theelepels tomatenpuree
  • 1/2 ui
  • zout
  • 400 gram kousenband
  • 1 pot (360ml) Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 1 kopje (150 ml) water
  • 7 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding

  1. Olie verhitten; aardappelen (in partjes gesneden), in de olie lichtbruin bakken en afscheppen.
  2. Vervolgens ui in de olie lichtbruin fruiten, daarna de gebakken aardappelen, kousenband, 5 eetlepels Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree toevoegen en omscheppen.
  3. Na enkele minuten het water toevoegen en het geheel 15-20 minuten op zacht vuur laten smoren.
  4. Serveren met Kotomisi Rijst, Zuurgoed, Gebakken Banaan.