Mexicaans gekruide zalm

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 500 gr zalm moten
  • 1 rode ui
  • 4 tomaten
  • 1 potje maïs
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels hot taco kruidenmix
  • 1 pak tortilla’s (8 stuks)
  • 1 bekertje zure room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ krop ijsbergsla

Bereiding

  1. Snijd de sla in reepjes.
    Laat de maïs uitlekken.
    Snijd de tomaten in stukjes.
    Snijd de ui in stukjes.
  2. Pers een halve limoen uit en snijd de andere helft in 4 stukken.
    Snijd de avocado in blokjes en besprenkel ze met het limoensap.
  3. Meng in een kom; sla, maïs, tomaat, ui en avocado.
  4. Snijd de zalm in grove stukken en wentel ze door de kruidenmix (gebruik hiervoor een diep bord).
    Bak de zalm in de olijfolie, net gaar, ong. 5 min.
  5. Verwarm de tortilla’s in een koekenpan of magnetron.
    Verdeel in de warme tortilla’s de gebakken zalm en de salade. Schep de zure room erover en serveer het met een partje limoen.