Moksie metie

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • boter
  • 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade)
  • 500 gram kipfilet

Bereiding

  1. Voorbereiding:Marineer het vlees met de Moksie Metie Trafasie (marinade) 2-3 uur of marineer het een nacht tevoren.
  2. Rooster het vlees 10-15 minuten in de oven op 200 graden, verdeel in dat geval de overblijvende marinade en enkele klontjes boter over het vlees.
  3. Snijd het vlees in reepjes.Serveren met o.a. Nasi Trafasie, Moksie Alesie Trafasie, Bami Trafasie, Tjauw-Min, Spaghetti.

    (Variatietip:

    Maak van de overblijvende marinade, na het roosteren, een lekkere Moksie jus; voeg hieraan naar smaak boter, rum, een takje selderij en peper toe. Hierna het geheel, onder voortdurend roeren, enkele minuten opkoken.)