Pasta met saus van groene groenten

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 300 gr volkorenpasta
  • 300 gr tuinerwten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 125 ml crème fraiche
  • 100 gr 30+ kaas, geraspt
  • ½ bosje peterselie, fijngesneden
  • 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  2. Kook de pasta en laat de helft van de erwten de laatste 2 min. meekoken. Giet de pasta en erwten samen af.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de courgette en de knoflook, 5 min. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg de rest van de erwten toe en bak deze mee, 5 min.
  4. Voeg de crème fraiche toe en prak het geheel met een vork of een stamper tot grove puree.
  5. Verdeel de pasta met erwten over 4 borden en schep er de groene saus over. Bestrooi met de geraspte kaas en pijnboompitten.