Risotto met zeevruchten

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 200 gr risottorijst
  • 300 gr zeevruchten, gemengd ( uit de diepvries)
  • 2 sjalotjes of kleine uitjes, kleingesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 350 ml visbouillon, tablet
  • 3 eetlepels peterselie ( of bieslook of dille)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook.
  2. Voeg de risotto toe en roer het geheel goed door de olie. Voeg ¾ van de visbouillon toe en breng dit al roerend aan de kook.
  3. Voeg de rest van de bouillon toe en laat het geheel voor ong 15 min. heel zachtjes pruttelen.
  4. Bak ondertussen de zeevruchten in een eetlepel olijfolie en roerbak deze voor ong 3 min.
  5. Als de rijst goed gaar is, schep dan de zeevruchten door de rijst en meng dan de peterselie en zout en peper er door heen.(Tip: Lekker met een groene salade!)