Scholfilet met kruidenboter en gestoofde groenten

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 3 ons scholfilet, 4 stuks
  • 400gr gesneden spitskool
  • 1 zakje gesneden wortel of 1 grote peen, in reepjes snijden/ raspen
  • 250 gr taugé
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 citroen, in 4 parten
  • 1 pakje kruidenboter
  • 3 ons basmatirijst of zilvervliesrijst
  • zout en peper

Bereiding

  1. Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Bestrijk de scholfilets met zout en peper en citroensap en bak ze heel rustig in een ovenschaal of koekenpan in ong. 10- 12 min. In de magnetron, ong. 5 min.
    Ondertussen in een hapjespan, de helft van de kruidenboter laten smelten en hierin de kool stoven.(Als de kool wat glazig wordt, dan de taugé en wortel toevoegen en even mee laten stoven. Ev. wat water toevoegen als het geheel te droog dreigt te worden.)
  3. In diepe borden of kommen, de rijst scheppen, de groenten eroverheen en dan de vis.
  4. Garneren met een partje citroen en de rest van de kruidenboter.