Stamppot rauwe andijvie

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 3 ons stronken andijvie of 2 ons gesneden andijvie
  • 250 gr aardappels of aardappelpuree
  • 250 gr spek reepjes of – blokjes
  • beetje melk
  • zout, peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Snijd de stronken andijvie in reepjes en was dit geheel goed! Daarna goed uit laten lekken.
  2. Schil, was en kook de aardappels en maak hier aardappelpuree van ( zie apart recept op deze website).
  3. Bak de spekreepjes of – blokjes in een koekenpan, zonder olie of boter, totdat ze lekker knapperig zijn.
    Voeg de spekreepjes en het daarbij vrijgekomen vet samen met de aardappels en roer dit gheel goed door.
    Serveer de andijvie en het aardappel/ spek mengsel apart.
  4. Voeg het op het bord pas samen, anders wordt de andijvie minder lekker.(Tip: Heb je nog andijvie over na de maaltijd, gebruik dit dan de volgende dag als salade!)