Taartje van aubergine, tomaat en kaas

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 aubergine
  • 3 tomaten, in plakjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 400 gr geraspte belegen kaas
  • 50 gr zwarte olijven, zonder pit, in stukjes
  • 1 bosui, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel pesto
  • zout en peper
  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 gr C.
  2. Snijd de aubergine in plakjes en bestrijk het met de knoflook en bestrooi met zout.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak hierin, de aubergine, de ui,de bosui en de tomaten, gedurende 5 min.
  4. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op bakpapier, smeer hierop de pesto en leg hierop de plakken aubergine en tomaat.
  5. Strooi de geraspte kaas erover en bestrooi met de olijven.
  6. Gratineer het taartje in een oven op 150 gr C. voor 5 min.