Wortel-hazelnootburger op tagliatelle

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 500 gr winterwortel
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 100 gr cherrytomaatjes
  • 100 gr hazelnoten
  • 100 gr broodkruim (liefst van beetje oud brood)
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 3 eierdooiers
  • 200 gr groene tagliatelle
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout, peper

Bereiding

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Schrap de winterwortels en rasp ze.
  2. Meng de wortel met de hazelnoten, kaas, peterselie, broodkruim, eierdooiers en zout en peper naar smaak. Verdeel het mengsel in 4 porties platte, ronde burgers.
  3. Kook de tagliatelle beetgaar.
  4. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de burgers voor ong. 5 min. totdat ze mooi bruin en krokant zijn. Verdeel de tagliatelle als een bedje over de boren en serveer de burgers er boven op. Garneer met de tomaatjes.(Tip: strooi wat parmezaanse kaas over de tagliatelle.)