Paprikasoep

2 juni 2014 Uit Door admin

Paprikasoep

Supersimpel en heel gezond

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 3 rode paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 1.2 liter water
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel Provençaalse kruiden
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • 1/2 stokbrood, in blokjes gesneden

 

Bereiding

Verhit 4 eetlepels olijfolie in een kookpot en fruit de uien 5 minuten.

Doe de paprikablokjes + courgetteblokjes + aardappelblokjes + 3 verkruimelde groentebouillonblokjes bij de uien en stoof enkele minuten.

Overgiet met 1.2 liter water en breng aan de kook.

Zet het vuur zachter en laat de paprikasoep 30 minuten verder pruttelen.

Kruid de overgebleven olijfolie met Provençaalse kruiden + cayennepeper + knoflook uit de knijper.

Giet de gekruide olijfolie over het stokbrood, schep goed om en bak krokant in een braadpan met anti-aanbaklaag.

Mix de paprikasoep glad, verdeel over 4 borden en werk af met het krokant gebakken stokbrood.