Vijf onmisbare iPhone apps voor de aankomende sjaars

14 augustus 2016 Uit Door admin

Deze vijf apps helpen jou om de eerste paar maanden van je collegejaar te overleven.

Je ligt met je bruingebakken hoofd ergens op een luchtbedje op een Franse camping en opeens komen die enge, vervelende gedachten weer op zetten. Wanhopig probeer je aan andere dingen te denken: kleurige cocktails bij strandfeestjes, tot diep in de nacht dansen met leuke mensen, om daarna de zon in de zee te zien…

Maar nee, DUO en zijn kornuiten komen langzaam je gedachten binnensijpelen om van die lekkere, knagende vragen te stellen: ‘Hey, heb je al eigenlijk al een kamer? Dat moet je eigenlijk wel heel snel gaan regelen, of niet? En je lening, heb je die al aangevraagd?’ En je vakken? Voor wanneer moest je je daar ook alweer voor inschrijven?’ Voor je het weet lig je weer de hele nacht te piekeren en te zweten. Hé, maar al dat gepieker is nergens voor nodig. Jij kunt gewoon lekker op je iPhone allemaal apps downloaden om al die dingen zo snel mogelijk te regelen. En aangezien wij weten dat jij helemaal geen zin hebt om dat allemaal uit te zoeken, hebben wij dat voor je gedaan. Dus als jij nu alvast op zoek gaat naar het campingplekje met de beste Wi-Fi verbinding geven wij jou een paar tips die je gaan helpen om die eerste maanden van je collegejaar te overleven.

Voor een goed begin:

#1. ANY.DO

Beginnen bij het begin. Eerst dat verschrikkelijke lijstje maken van al die dingen die je nog moet doen. De lijst lijkt nu misschien nog lang, maar oh, hoe heerlijk is dat gevoel als je weer iets van dat lijstje kunt afvinken. Any.do is een gratis app die lijstjes maakt die je ook vanaf je laptop of tablet kunt bereiken. Ook handig als je dus straks in de collegebanken iets op je to-do lijstje zet en dan weer thuis verder gaat werken.

Voor die heerlijke zoektocht naar een kamer:

#2. Kamernet

Als je nog nooit gehoord hebt van Kamernet.nl is de kans groot dat de reden dat je nog geen kamer hebt grotendeels aan jezelf ligt: de meeste kamers worden hier namelijk gepost. Gewoon even snel een profiel aanmaken, dan kun je alle studentenhuizen kennis laten maken met al jouw leuke eigenschappen en hobby’s.

(TIP: blijf jezelf en ga niet andere mensen na-apen. Als al die andere meisjes: ‘wijn drinken met mijn vriendinnen’ en ‘schoonmaken’ als hobby’s noemen, weet je dus eigenlijk al dat je kamer in the pocket hebt. Zie hier voor meer tips: http://bit.ly/2bmKuNZ)

#3. SSH

Zoek je een kamer in Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Zwolle of Amersfoort? Dan is de app van Stichting Studenten Huisvesting, beter bekend als SSH, misschien ook een goede manier om een geschikt kamertje te vinden. Hoe langer je ingeschreven staat, hoe meer voorrang je krijgt, dus daarom is verstandig om je snel aan te melden. Probeer bij deze app zo specifiek mogelijk je zoekopdracht in te vullen, anders kun je ook verloren raken in het grote aanbod van kamers.

Om te kunnen overleven:

#4. Daily Budget

Aangezien wij niet allemaal een papa in ’t Gooi hebben die elke maand even een duizendje op je rekening stort, is het goed om te kijken hoe je in vredesnaam dat allemaal gaat betalen nu je geen studiefinanciering meer krijgt. ‘Huh, gewoon maximaal bijlenen toch?’ denk je misschien. Nou, dat kun je doen, maar als jij straks na je Master Creatieve Therapie na twee jaar nog steeds van een hongerloontje moet rondkomen, dan had je misschien wel gewild dat je net even iets slimmer met je geld was omgegaan.

Download daarom even de app Daily Budget. Hier kun je invoeren hoeveel je gaat lenen, hoeveel je verdient met je bijbaan en hoeveel je maandelijkse kosten zijn. Met al die gegevens kan ‘ie precies voor je uitrekenen hoeveel je elke dag kunt uitgeven. Dat gaat je je dus uiteindelijk veel kosten besparen en dan kun je zonder schuldgevoel vriendjes en vriendinnetjes maken door op de borrel te trakteren.

Oh, en dan ook nog eentje voor je studie:

#5. Blackboard

Waarschijnlijk werkt jouw hogeschool of universiteit ook met het Blackboard systeem. Naast een desktop versie hebben zij ook een app. Nagegeven, het werkt niet altijd perfect, maar hierin kun je wel de belangrijkste informatie (zoals je vakken en cijfers) vinden. Ook kun je in deze app inschrijven voor vakken. Zorg wel dat je een beetje hebt ingelezen voordat je een vak kiest, zodat je niet per ongeluk kiest voor een vak waar je niets van af weet alleen maar omdat het wel wijs klinkt. Niet slim, maar natuurlijk wel heel ‘living on the edge’.

En als je in hoge nood zit, is er ook nog Terello:

Misschien zit je dit nu wel te lezen en heb je net je iPhone laten vallen in het zwembad. Of misschien laat je tijdens de introductieweek je iPhone knikkeren op de vloer van de sociëteit. Nu wilt je natuurlijk in de eerste weken van je studie niet zonder iPhone zitten, want waarin ga je nou al die telefoonnummers opslaan die je tijdens al die borrels hebt vergaard?

Gelukkig is hier een hele goede en goedkope oplossing voor: het bedrijf Terello kan een iPhone reparatie uitvoeren waar jij maar wil. Dus of je nou in de UB zit te studeren of biertjes loopt te drinken op het terras: Terello komt nog dezelfde dag naar de plek waar jij bent en repareert jouw iPhone binnen een half uurtje. Zo hoef jij geen colleges te missen en ben jij de kortste keren weer online. Prima deal toch?