4 x tips om je studentenkamer gezellig én voordelig in te richten!

4 x tips om je studentenkamer gezellig én voordelig in te richten!

18 oktober 2022 Uit Door admin

Of je nu voor het eerst gaat studeren of weer gaat beginnen na een tussenjaar of vrije periode, één van de belangrijkste dingen, in de voorbereiding op je studententijd, is natuurlijk het klaar maken is je studentenkamer. Bij het inrichten van zo’n ruimte moet je niet alleen denken aan functionaliteit, maar ook aan stijl en uiteraard het budget. En dat begint eigenlijk al bij het uitkiezen van een vloer. Je wilt een vloer kiezen die je kamer sfeervol en warm maakt, maar ook eentje die niet al te duur is. PVC vloeren hebben een enorme variatie in stijl en kleur en zijn ook nog eens betaalbaar. Perfecte keuze dus! En zo ook de muren. Want welke kleur verf je die? Hier zijn 4 x tips om je te helpen je studentenkamer gezellig en toch voordelig in te richten.

1. Multifunctionele meubels

Aangezien je studentenkamer vaak een kleine oppervlakte heeft, is het belangrijk om de ruimte goed en efficiënt in te delen. Kies daarom meubels uit die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Omdat de ruimte krap is, is het belangrijk om elke centimeter van de ruimte optimaal te benutten. Een goede manier om dit te doen is door te investeren in meubels die voor meerdere doeleinden kunnen dienen, zoals voetenbanken of opbergkisten die ook als zitplaats gebruikt kunnen worden of boekenkasten met opbergvakken. Maar ook een bed met daaronder wat opbergruimte, zoals lades, kunnen een hele goede optie zijn. En uiteraard een comfortabele slaapbank! Zelfs een opklapbare eettafel kan een leuke sfeer geven en helpen bij het slim indelen van de ruimte.

2. Kies voor eenvoudige ontwerpen en kleuren

Omdat studentenkamers vaak een beperkt kleurenpalet hebben, kun je het beste kiezen voor eenvoudige ontwerpen en effen kleuren die de ruimte niet overweldigend maken of botsen met je andere meubels. Omdat de ruimte vaak krap en klein is, wil je vooral werken met lichte kleuren om het optisch groter te laten lijken. Dit maakt het ook gemakkelijker om je kamer na verloop van tijd te upgraden als je je oude spullen ontgroeid bent en weer nieuwe aanschaft. Kies dus voor een neutrale basis!

3. Tweedehands spullen

Omdat krappe budgetten de norm zijn voor veel studenten, is wat extra geld opzij leggen voor de inrichting van je kamer vaak geen optie. Je wilt tenslotte het studiejaar financieel goed doorkomen. Gelukkig zijn er veel goede manieren om goedkope en toch stijlvolle stukken voor je kamer te vinden zonder de hoofdprijs te betalen. Ga op zoek naar gebruikte meubels in plaatselijke kringloopwinkels of op online marktplaatsen. Of bekijk de uitverkoop bij grote interieurwinkels als het seizoen net voorbij is. Misschien kun je zelfs gratis spullen krijgen van vrienden of familie die hun eigen huis ook aan het opknappen zijn.

4. Vergeet de accessoires niet! 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft het toevoegen van een vleugje persoonlijkheid en karakter niet veel te kosten. In feite kunnen dingen als bedrukte kussens of kleurrijke kunstwerken een saaie kamer in iets speciaals veranderen, zonder dat het veel kost! Wees dus niet bang om risico’s te nemen met je inrichting. 

Met een beetje creativiteit kun je in no-time een gezellige studentenkamer inrichten zonder al te veel geld uit te geven. Veel succes!