5 absolute must-haves voor je studentenkamer

5 absolute must-haves voor je studentenkamer

29 november 2021 Uit Door admin

Je studententijd is misschien wel de mooiste tijd van je leven en vergeet je nooit meer. Zeker wanneer je op kamers gaat wonen in de stad waar je studeert geniet je optimaal van het studentenleven. Om je kamer slim en efficiënt in te richten zijn er een aantal must-haves waar je absoluut aan moet denken voor je je verhuizing naar je kamer plant. We hebben een top 5 voor je samengesteld.

1. Een bed

Deze klinkt nogal voor de hand, er wordt op studentenkamers echter nogal eens gekozen voor een slaapbank met het oog op ruimtebesparing. Een goede nachtrust is echter zeer belangrijk, zeker met het oog op bijvoorbeeld tentamens. Uit ervaring kunnen we je vertellen dat een slaapbank leuk is voor een nachtje, maar zeker niet geschikt is om iedere nacht op te slapen.

2. Een televisie

Natuurlijk vertel je je ouders dat je iedere avond hard aan het studeren bent, met wellicht een feestje hier en daar. In de praktijk zit je, zeker in de huidige coronatijd, toch best vaak ’s avonds thuis. Om tijdens je vrije tijd van je favoriete series, films, sportwedstrijden en documentaires te kijken heb je echter wel een televisie nodig, voor lange tijd op een laptopscherm kijken is ook niks. Welke televisie geschikt is voor jouw studentenkamer hangt onder andere af van de grootte, laat je daarom goed informeren over de beste televisie.

3. Een deurslot

Natuurlijk, je huisgenoten zijn hartstikke aardig en je kunt er een fantastisch feestje mee vieren. Toch is het slim om niet alleen de voordeur van je studentenhuis, maar ook je eigen kamer te voorzien van een slot. Dit voorkomt dat mensen zomaar je kamer binnenlopen als je daar niet op zit te wachten, maar ook zijn de sloten van studentenhuis vaak van slechte kwaliteit of worden ze vergeten. Op een studentenkamer is voor een kwaadwillende stiekem best veel dure apparatuur te behalen, zoals een televisie, laptop of smartphone. Voorkom dat dit jou overkomt door een goed deurslot te installeren. Geef wel even een reservesleutel aan iemand die je 100% vertrouwt.

4. Een stofzuiger

Je mag dan wel op een studentenkamer wonen, maar dat betekent niet dat het een zooitje moet zijn. We verwachten niet dat je iedere week de poetsdoek door je volledige kamer haalt, maar het is wel zo fijn om regelmatig even te kunnen stofzuigen. Dit is niet alleen prettig en bevorderlijk voor je woongenot, maar het is ook goed voor je gezondheid. De beste stofzuiger voor een studentenkamer is een stofzuiger die niet te veel plek inneemt. Daarom is bijvoorbeeld een steelstofzuiger ideaal. Wil je het helemaal luxe aanpakken? Dan is een robotstofzuiger wellicht een goede keuze voor jou. Goedkoop is met smart home apparatuur vaak duurkoop en er zijn ongetwijfeld leukere zaken om je geld aan uit te geven.

5. Een bureau

Uiteindelijk zal je in je studentenkamer ook regelmatig daadwerkelijk moeten studeren, tenzij je natuurlijk de eeuwig student uit wilt hangen. Om efficiënt te kunnen studeren is een bureau een echte must. Dit zorgt niet alleen voor gemak, maar voorkomt ook bijvoorbeeld rug- en nekklachten. Zo kun je lekker werken en studeren, zonder je telkens in andere posities te moeten manoeuvreren vanwege een pijnlijke rug of constant naar beneden moet kijken terwijl je met je laptopje op schoot op de bank zit. Het is slim om voor een bureau te kiezen met laden of een kastje, zo kun je eenvoudig zaken kwijt als studieboeken, schrijfgerei en je laptop.