5 nadelen van een telefoonverzekering

5 nadelen van een telefoonverzekering

18 juni 2017 Uit Door admin

Meestal wijzen wij van MijnStudentenleven.nl je er op dat een verzekering handig is en je grote risico’s kan lopen als je er geen een hebt. Vandaag hebben we de zaken eens van een andere kant bekeken en gekeken naar de nadelen van 1 verzekering in het bijzonder: de telefoonverzekering.

1) Eigen risico

Bij de meeste  verzekeringen moet je bij schade aan je mobiel een deel van de reparatiekosten zelf betalen. Als het eigen risico van een verzekering bijvoorbeeld vijftig euro is, dan moet je bij reparaties dat bedrag in ieder geval zelf betalen. Bij kleine reparaties heb je dus niets aan een telefoonverzekering.

2) Niet waard

Besef dat als je een relatief goedkoop mobieltje of een wat oudere hebt, de maandelijkse kosten van een telefoonverzekering na twee jaar kunnen oplopen tot het bedrag van een nieuwe.

3) Niet altijd nodig

Lang niet altijd blijkt dat de verzekering op een telefoon echt nodig is. Sowieso zit op bijna ieder toestel een jaar fabrieksgarantie. Daarnaast is je mobieltje vaak ook al meeverzekerd bij je inboedelverzekering. Moet je die wel hebben natuurlijk.

4) Kost geld en moeite

Sowieso kost een telefoonverzekering geld wat je dus niet aan iets anders kunt besteden. De vraag is even of de kans dat je mobieltje stuk gaat zo groot is dat het je het geld waard is om je er voor te verzekeren. Die vraag kan alleen jij beantwoorden. Daarnaast moet je voor een verzekering het een en ander uitzoeken, een aantal verzekeringen vergelijken en je aanmelden. Dat kost tijd en moeite die je ook had kunnen besteden aan het kijken van die gave Netflix serie of het in de kroeg hangen met je mede-studenten.

5) Telefoonhoesje als leuker alternatief

In plaats van het afsluiten van een telefoonverzekering om je mobieltje te beschermen tegen de gevolgen van schade, kun je ook een telefoonhoes aanschaffen. Ten eerste voorkomt dit schade, en zoals iedereen weet is voorkomen beter dan genezen. En bovendien maakt een hoesje je mobieltje mooier en unieker. Kijk maar eens naar deze iPhone 7 hoesjes om te zien wat er allemaal mogelijk is.