5 tips om je badkamer in te richten als student

5 tips om je badkamer in te richten als student

28 oktober 2022 Uit Door admin

Je woont in een studentenhuis en wilt de badkamer zo efficiënt mogelijk inrichten. De kans is erg groot dat jouw studentenkamer geen balzaal is en dat hetzelfde geldt voor je badkamer. Om die reden moet je slim omgaan met de ruimte die je hebt. We geven je graag een paar tips, zodat jij de boel overzichtelijk en netjes kunt houden.

Doe inspiratie op

Je hoeft niet alles zelf te verzinnen om het te laten werken. Je kunt het beste overal wat tips en tricks vandaan trekken, zodat je de beste indeling voor jezelf kunt maken. Je kunt voor badkamer inspiratie het beste even kijken naar verschillende sites en bijvoorbeeld eens bij Pinterest zoeken. Hier vind je ook heel veel tips op het gebied van badkamers.

Kleine, maar praktische meubels

Een kleine badkamer vereist kleine meubels. Het belangrijkste in de badkamer zijn de sanitaire meubelen. Denk hierbij aan de douche en een wastafel. Je kunt in een studentenhuis het toilet beter apart hebben, zodat mensen tegelijkertijd kunnen douchen terwijl iemand anders het toilet gebruikt. Een bad is niet erg praktisch, tenzij je het kunt combineren met een douche.

Zorg voor bergruimte

Bergruimte is ontzettend belangrijk voor een opgeruimde badkamer. Je kunt het beste een of meerdere meubels aanschaffen waar je kleine benodigdheden in kunt opbergen. Het mag in de laadjes en kastjes dan best vol worden, maar als je deze dichtdoet ziet het geheel er netjes uit. Je kunt beter iets van je loopruimte inleveren voor een meubel, in plaats van dat je eerst de wastafel moet leegruimen voordat je hem kan gebruiken.

Afspraken maken met huisgenoten

Natuurlijk wil je niet dat de hele douche volstaat met producten, zeker niet als je de badkamer met nog vijf anderen deelt. In dat geval kun je voorstellen dat iedereen een zogenaamde douche caddy aanschaft, waar ze alle producten in verzamelen. Na het douchen neemt iedereen deze weer mee naar zijn kamer, zodat de douche zelf leeg blijft.

Blijven opruimen

Het belangrijkste onderdeel bij het delen van een kleine badkamer is dat het opgeruimd blijft. Je wilt niet over iemand zijn wasgoed struikelen terwijl jij nog met je slaperige ogen de douche inwandelt. Maak met elkaar de afspraak dat er geen troep achterblijft in deze ruimte en stel een schoonmaakrooster op. Laat elkaar om de beurt de badkamer schoonmaken en stel hier ook consequenties voor op. Zo zorg je samen voor een prettige badkamer, ook al is deze nog zo klein.