5 tips om je relatie te verbeteren na een jaar corona

5 tips om je relatie te verbeteren na een jaar corona

11 juni 2021 Uit Door admin

Dat corona veel invloed op ieders leven heeft, weet je wel. Maar wist je dat veel relaties ook lijden onder corona? Een van de belangrijkste oorzaken hiervan is dat je maar weinig buitenshuis kunt gaan doen. Uitgaan is nog steeds niet echt een optie en er zijn nog veel beperkingen. Toch kun je veel doen om je relatie te verbeteren na meer dan een jaar corona.

1. Zorg voor echte quality time

Je hangt voor de zoveelste keer met je vriend of vriendin op de bank een film te kijken met een zak chips of een pizza. Best gezellig, maar dat telt niet echt mee als quality time. Dus doe het eens anders! Het is leuk om te doen alsof het een van de eerste keren is dat je elkaar ontmoet. Maak het gezellig met een paar kaarsjes of doe samen een spel. Maak er een echt gezellige avond van die anders is dan wat je het afgelopen jaar hebt gedaan.

2. Maak het interessant in bed

De activiteiten in de slaapkamer hebben de neiging om snel een routine te worden. Je doet dezelfde standaard dingen, die op zich prima zijn maar niet meer die echte ‘wow’ geven die je eerst had. Tijd voor iets nieuws. Koop bijvoorbeeld een interessant setje lingerie. Of ga samen een vibrator kopen. Alleen het uitzoeken is al erg erotisch en geeft een boost aan je relatie. Zelfs als je zoals verwacht eindigt met de meest populaire van al: de Tarzan vibrator.

3. Geef een cadeau

Ook als je een arme student bent, moet een cadeautje af en toe kunnen. Bedenk eens wat jouw vriend of vriendin echt graag zou willen hebben – of iets wat jullie samen zouden willen. Vind je het lastig om iets te bedenken? Informeer dan eens in de omgeving of iemand iets weet dat hij/zij leuk zou vinden. Zo laat je zien dat je echt aan diegene denkt.

4. Maak ervaringen

Misschien kun je (nog) niet gaan stappen, maar dat betekent niet dat je samen niets kunt gaan doen. Natuurlijk kun je sowieso samen gaan wandelen, zwemmen of fietsen. Maar daarnaast gaan ook steeds meer openbare gelegenheden weer open. Je kunt dus bijvoorbeeld naar een pretpark of een dierentuin. En omdat alles nu op reservering gaat, mag je er vanuit gaan dat je lekker de ruimte hebt en niet in oneindige wachtrijen hoeft te staan. Maak samen ervaringen door leuke dingen te doen!

5. Bespreek belangrijke punten

Je relatie boosten kan ook door gewoon met elkaar te praten. Ga eens bij elkaar zitten en stel de regel in dat de een de ander niet mag onderbreken. Vervolgens kun je om en om de dingen die je belangrijk vindt bespreken. Leg uit waar je mee zit of wat je graag anders zou willen. Geef de ander ook de ruimte om dat te doen en let op dat je eerst nadenkt voordat je reageert. Het gesprek moet constructief zijn en niet uitlopen op een ruzie.

Je relatie kan na een jaar corona wel een poetsbeurt gebruiken. Hopelijk heb je niet teveel romantische films gekeken, want dat schijnt je relatie niet te bevorderen. Met deze vijf tips maak je je relatie opnieuw interessant en spice je de boel een beetje. Bovendien kan een goed gesprek ook leiden tot meer diepgang en begrip voor elkaar. Zo kunnen jullie samen vol goede moed de zomer tegemoet.