7 Manieren om als student in je eigen tijd geld te verdienen

7 Manieren om als student in je eigen tijd geld te verdienen

10 maart 2023 Uit Door admin

Als student kan het soms een hele uitdaging zijn om goed rond te kunnen komen. Het leven is duur en zo hoog  is de stufi nu ook weer niet. Je kunt natuurlijk besparen op je uitgaven, waar we op MijnStudenleven al eerder over hebben geschreven. Of je kunt zorgen voor meer inkomsten. Dat laatste kan heel goed op je eigen manier en in je eigen tijd zodat je geen colleges, sporten of afspraken met je vrienden hoeft te missen. Hierbij onze 7 tips:

1. Invullen van enquêtes

Dit is misschien niet direct een manier waarmee je ontzettend rijk wordt, maar het is zeker een begin. Online kun je namelijk op veel plaatsen geld verdienen door enquêtes in te vullen. Hier is op verschillende platformen veel vraag naar. In het begin zal het niet gelijk een goudmijn zijn. Als je er echter wat tijd in steekt en leert hoe dit allemaal werkt kun je er op den duur toch aardig mee bijverdienen.   

2. Mystery shopping

Interessanter is de baan van de mystery shopper. Het winkelen zelf is offline, maar het meeste werk doe je als mystery shopper via het internet. Steeds vaker worden studenten ingeschakeld omdat deze kritisch zijn en niet de gemiddelde mystery shopper zijn. Je gaat naar winkels, doet een aankoop en beoordeelt vervolgens de kwaliteit van de dienstverlening en het winkelpersoneel.

3. Bijles geven

Heb jij altijd goede cijfers of is er een bepaald vak waar je erg goed in bent? Dan is bijles geven misschien wel iets voor jou. Er zijn allerlei verschillende opties. Je kunt natuurlijk bijles geven aan andere studenten, maar ook aan scholieren en kinderen op de middelbare of basisschool. Niet alleen verdient het goed, het is ook erg leuk en je helpt er andere mee. Tegenwoordig kan je zelfs les geven aan ouderen, bijvoorbeeld om hen te leren hoe je met een computer of tablet omgaat. 

4. Aannemen van freelance opdrachten

Ben je ontzettend goed in Nederlands, Duits of Engels? Kun je geweldige grafische ontwerpen maken of weet je juist heel veel van boekhouding? Dan is het leuk om eens op zoek te gaan naar platformen waar werk aangeboden wordt voor freelancers. Hier vind je bedrijven en particulieren vanuit heel de wereld die op zoek zijn naar een opkomend talent – of gewoon iemand die even een taak af wil ronden.

5. Content delen

Er zijn veel mensen die hun geld verdienen met het delen van content op platformen als YouTube, TikTok en Instagram. Veel delen hun avonturen op het gebied van gamen, online shoppen, reizen of andere belevenissen. Door reclame, affiliate marketing en het aanbieden van eigen producten kan er veel geld verdiend worden. 

6. Blogs schrijven

Naast het delen van content kun je ook met schrijven goed verdienen. Er is veel vraag naar mensen die goede content kunnen creëren over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarbij gaat het vaak voornamelijk over zaken als blogs en nieuwsartikelen. Wanneer je aanleg hebt om goede inhoud te schrijven kun je hier zeker goed mee verdienen. Voor studenten is het helemaal perfect, omdat je veelal zelf je tijd in kunt delen. 

7. Vraag je toeslagen aan bij de Belastingdienst

Deze laatste tip gaat natuurlijk niet over werken maarr kan toch veel geld opleveren. Als student heb je vaak recht op 1 of meerdere toeslagen. Denk aan de zorgtoeslag en huurtoeslag. Op de website van de belastingdienst vind je meer informatie, kun je kijken of je er recht op hebt en kun je de toeslagen aanvragen