Site pictogram Mijn Studentenleven

Aardappelsoep met worst

Aardappelsoep met worst; voor de stevige trek

Ingrediënten

Bereiding

Schil de selderieknol, snijd er plakken van en verdeel die in smalle repen.

Snijd het wit van de preien in repen van ½ cm. breedte.

Schrap de wortels en snijd er dunne plakken van.

Was de groenten en laat ze goed uitlekken en doe de ui erbij.

Verwarm de boter, smoor daarin de groenten 8-12 minuten.

Voeg dan de aardappelblokjes, de bouillonblokjes, het laurierblad en ¾ liter kokend water
toe.

Roer tot de inhoud van de pan kookt, laat de groenten en aardappelen op een laag vuur gaar worden.

Neem het laurieblad uit de pan. Maak de inhoud fijn met een stamper of mixer.

Voeg onder goed roeren 6 dl. kokend water en de plakjes worst toe.

Neem de pan van het vuur zodra de soep weer kookt. Voeg de peterselie toe en, naar smaak aroma, peper of zout en serveer de soep zo warm mogelijk.

Mobiele versie afsluiten