Abonnementen op handige diensten voor studenten

Abonnementen op handige diensten voor studenten

21 december 2021 Uit Door admin

Het gemak dient de mens; dat geldt ook voor studenten toch? Er zijn steeds meer producten en diensten die je met een abonnement kunt nemen. Dat kan handig zijn bij grote aankopen, zodat je het bedrag niet in 1x keer hoeft te betalen. En het is handig omdat je er geen omkijken naar hebt en alles voor je wordt geregeld. We kennen natuurlijk al de traditionele abonnementen zoals van je mobiel, sportschool, Netflix en Spotify. Maar er is tegenwoordig veel meer mogelijk. Had je bv wel eens gehoord van een abonnement op je matras of toiletpapier? Om het overzicht niet te verliezen hebben we 3 soorten gemaksdiensten met een abonnement voor je op een rij gezet:

1) Abo’s voor praktische zaken die je altijd weer nodig hebt

Voor praktische zaken die je regelmatig nieuw nodig hebt is het best handig om een abonnement op te nemen. Dan kun je niet vergeten ze bij te bestellen en zul je dus nooit zonder komen te zitten. In deze categorie is inmiddels veel te krijgen. Zo kun je je lenzen, scheermesjes, panty’s, boxershorts, koffie, sapjes, havermout, kaas, toiletpapier etc inmiddels allemaal met een abonnement bestellen. De kosten beginnen bij een paar euro per maand. Zorg er wel voor dat je abonnement niet te groot is anders kom je je kamer niet meer in vanwege al het toiletpapier of kaas…

2) Abo’s voor duurdere zaken waar je het geld niet meteen voor hebt

Een tweede categorie zijn die producten die zeker voor studenten (te) veel geld kosten om in 1x te betalen. Oké, een fiets lukt nog wel maar bij een fietsabonnement van bv Swapfiets hoef je je ook geen zorgen te maken als er iets stuk gaat. In deze categorie kun je verder denken aan meer vervoerabo’s zoals een elektrische fiets, scooter of auto. Verder kun je ook een wasmachine huren of leasen, je matras, koptelefoon en speakers.

Het voordeel is dat je niet meteen al het geld hoeft te hebben en daarnaast geen omkijken naar onderhoud en reparaties hebt. Makkelijk dus. Maar let wel op, dit zijn vaak wat duurdere abonnementen waar je soms ook voor langere tijd aan vast zit. Denk dus goed na of je het echt nodig hebt en kijk hoe lang je er aan vast zit.

Een variant hierop zijn de abonnementen voor diensten waar je vooral voor het gebruik betaalt. Je betaalt dan soms wel een soort maandelijks lidmaatschap. Hierbij kun je denken aan sommige leenauto’s (Greenwheels), leenbakfietsen, leenscooters.

3) Abo’s met een verrassing

Een derde soort gemaksdiensten zijn de abonnementen voor de lekkere en leuke dingen die je regelmatig nodig hebt, maar dan met een verrassing. Je krijgt dan elke week of maand wat anders zodat je nieuwe soorten en smaken leert kennen. Ook makkelijk dus want je hoeft er niet over na te denken wat je nu eens zult uitproberen. Hierbij kun je denken aan de maaltijdboxen van bv Hellofresh, speciaalbiertjes, wijn, kaas, koffie maar ook kleding en boeken.

Er is inmiddels veel keuze dus om het leven van studenten makkelijker en leuker te maken. Maar het kost ook allemaal geld. En een abonnement sluit je supermakkelijk af maar wordt ook vaak vergeten. Check dus altijd hoe lang je er aan vast zit en ga af en toe je abonnementen eens langs om te kijken of je ze nog we echt nodig hebt.