Alles wat je moet weten over Black Friday

Alles wat je moet weten over Black Friday

24 november 2021 Uit Door admin

Vrijdag 26 november is het zover: Black Friday 2021. Het is een dag waar veel mensen naar uit kijken. Dat heeft alles te maken met de kortingen op producten die op deze dag worden aangeboden. Heel veel winkels en webshops doen hieraan mee, waardoor je op veel verschillende producten korting kunt krijgen. Maar wat moet je als student nou eigenlijk weten over Black Friday? Is het verstandig om hieraan mee te doen of kun je het beter laten schieten? In dit artikel zetten wij wat informatie over Black Friday op een rijtje!

Wat is Black Friday?

Black Friday is van oorsprong een populaire traditie uit Amerika. Amerikanen hebben de vrijdag na Thanksgiving vaak vrij en gebruiken deze dag om cadeaus in te slaan voor de feestdagen. Winkels spelen hierop in door te stunten met prijzen. Deze Amerikaanse traditie is ook al een tijd overgewaaid naar ons eigen land. Tegenwoordig doen er dan ook ontzettend veel winkels en webshops mee aan deze dag vol kortingen. 

Waar op Black Friday zelf veel kortingen op producten worden gegeven, is dit vaak niet alleen meer op de dag zelf. Ook al in de week ervoor en op Cyber Monday geven veel winkeliers nog hoge kortingen. Dit betekent dat je bij verschillende winkels een langere periode kunt profiteren van de beste koopjes. 

Online of in de winkels?

Waar het in Amerika met Black Friday vooral enorm druk is in de winkels, neigen we in Nederland steeds meer toe naar het online kopen van producten. Echter betekent dat niet dat de fysieke winkels geen kortingen bieden tijdens Black Friday, want er zijn uiteraard ook genoeg mensen die liever fysiek naar een winkel gaan voor een bepaald product. 


Online producten kopen met Black Friday is populair, aangezien je hier meteen ziet of het product nog op voorraad is of niet. Het zou tenslotte zonde zijn als je naar een fysieke winkel gaat en het product dat je graag zou willen kopen uitverkocht is. Bovendien is online shoppen snel en eenvoudig, waardoor je binnen no time een goede aanbieding kunt scoren.

Is Black Friday aan te raden voor studenten?

Als student zou je zeker gebruik kunnen maken van de kortingen tijdens Black Friday. Ga vooraf eens na wat je graag zou willen hebben. Black Friday kan dan misschien wel hét juiste moment zijn om deze aankoop te doen. Sommige producten kunnen door de kortingen een stuk goedkoper uitvallen. En dat is natuurlijk enorm fijn als student, het studentenleven is tenslotte al duur genoeg. Wil je graag toffe items scoren? Dan kun je Black Friday bij Zalando zeker in de gaten houden.

Tips voor studenten tijdens Black Friday

Heb je een paar producten op het oog die je graag zou willen hebben? Of het nu een kledingitem is, een elektronicaproduct of een paar nieuwe schoenen: je kunt tijdens Black Friday veel geld besparen. Om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op deze dag, zijn er een aantal tips die je in gedachten kunt houden. Ten eerste kan het handig zijn om een lijstje te maken met producten die je graag wilt kopen tijdens Black Friday. Ook je favoriete winkels volgen op social media of jezelf in te schrijven bij hun nieuwsbrief is verstandig. Hierdoor kun je goed op de hoogte worden gehouden van de huidige deals en kun je hier gelijk van profiteren indien je dit wilt.  Bij grote winkels zou het bovendien handig kunnen zijn om een account aan te maken van tevoren, zodat je sneller een aankoop kunt doen. En tenslotte: wees er op tijd bij. Je wilt natuurlijk niet dat het product dat jij wil kopen straks uitverkocht is!