Bespaar geld met deze 8 populaire mixdrankjes

Bespaar geld met deze 8 populaire mixdrankjes

6 november 2017 Uit Door admin

Als student heb je het maar zwaar. Je hebt het ontzettend druk met je studie, maakt overuren voor je bijbaantje en dan moet je ook nog eens regelmatig opdraven op een partijtje ‘alco hollen‘. Hartstikke gezellig natuurlijk om zo nu en dan de tentamenstress, college-moeheid en andere student gerelateerde kwalen even te laten voor wat het is en helemaal los te gaan. Daar knap je van op! Het is echter wel een flinke aanslag op je budget. Zoveel geld heb je tenslotte nu ook weer niet te besteden. 


8 Mixdrankjes die vriend zijn van je portemonnee

Wil je in plaats van alleen maar bier drinken ook wel eens een paar coole mixdrankjes achterover slaan? Deze top 8 van populaire mixdrankjes hebben niet alleen grappige en prikkelende namen, ze zijn ook nog eens een vriend van je portemonnee. 

Japie

Een Japie is een scheut jenever aangevuld met appelsap. Oer-Hollands drankje natuurlijk en gezond bovendien, het is tenslotte gemaakt van granen en appels. 

Stuiterbal

Voor een Stuiterbal heb je 2/3 sambuca en 1/3 Blue Curacao nodig. Het is een stevig shotje waarbij het de bedoeling is om eerst een paar keer flink met je hoofd te schudden voordat je het doorslikt. Je gaat er vanzelf van stuiteren. 

Paardenkut

Het is even wennen wanneer iemand luidruchtig een ‘paardenkut’ bestelt. Het gaat hier echter om een drankje dat Apfelkorn combineert met Spa rood. De appellikeur drinkt door zijn relatief lage alcoholpercentage (18 %) makkelijk weg. Niet voor niets is PK uiterst populair onder studenten. 

Kopstoot

Een kopstoot dronken onze opa’s ook al. Hoe je je kop moet stoten? Een shotje jenever en daarnaast een glas bier, één voor één zo snel mogelijk achterover slaan. 

Duikboot

Hetzelfde idee als een kopstoot, alleen is het shotje jenever nu aan het bierglas toegevoegd. 

Raketje

Dit is vooral onder vrouwelijke studenten een populaire longdrink. Het mierzoete drankje lijkt op een waterijsje. Een Raketje bestaat uit 20mm Bacardi Razz aangevuld met Fanta. Om de kleuren van de raket compleet te maken, voeg je een paar druppels rode Coebergh toe. 

Cumshot

Een ondeugend mix van 4/5 Sambuca en 1/5 Pina Colada. Vooral dat laatste zorgt voor het grappige ‘cumshot’ effect. 

Whisky Wicky

Ooit een Spanjaard whisky horen zeggen? Dat klinkt als wicky. Een Whisky Wicky is echter een fruitig (Wicky vruchtendrank) alternatief voor de welbekende Whisky cola. 

Optimaal genieten van je mixdrankje

Om op een goede, leuke en verantwoorde manier te genieten, volgen hier nog enkele nuttige tips. 

  • Hou er rekening mee dat mixdrankjes verraderlijk kunnen zijn. Vooral de drankjes die zijn gecombineerd met vruchtensappen, of water, drinken meestal gemakkelijk weg. Je hebt dan ook niet altijd door dat er wel degelijk alcohol in je lichaam komt. Doe het dus rustig aan, neem af en toe een pauze en drink tussendoor een glas water. 
  • Zorg er ook voor dat je eerst wat gegeten hebt. Neem gerust een vette hap als een patat met mayonaise of een pizza met veel kaas erop. Het zorgt voor een goede bodem, waardoor je de alcohol beter kunt verteren. 
  • Je kunt een mixdrankje ook prima nuttigen tijdens het indrinken. Met een paar mixjes achter de kiezen kom je helemaal op gang. Omdat je nu al de nodige alcohol binnen hebt, kun je rustig overstappen op een biertje. Waarvan je er nu minder hoeft te drinken om toch optimaal te genieten van een partijtje ‘alco hollen‘.

PROOST!