Besparen als student: hier kun je aan denken

Besparen als student: hier kun je aan denken

30 oktober 2020 Uit Door admin

Studenten en geld, het blijft een boeiend thema. Eens in de zoveel jaren bedenkt onze regering een nieuw systeem om de studiekosten te financieren. De nieuwste exponent daarvan is een voorstel dat GroenLinks begin oktober deed om iedereen van 18 jaar een startkapitaal van 10.000 euro te schenken. Een nieuwe belasting voor miljonairs zou dat geld moeten gaan opbrengen. Of het zover gaat komen, is nog maar de vraag. Als student doe je er verstandig aan om zelf alvast zoveel mogelijk te bezuinigen. Geld overhouden is namelijk altijd fijn. Hier volgen enkele tips om als student geld te kunnen besparen.

  1. Lees de folders van supermarkten goed door en stel een boodschappenlijstje op. Doe geen impulsaankopen maar haal alleen in huis wat je echt nodig hebt. Desnoods fiets je een extra rondje als ergens anders iets voordeliger is. Je bespaart op die manier al snel een tientje in de week! Op Voordeelmuis.nl kun je zien waar een product in de aanbieding is.
  2. Informeer naar de mogelijkheid om ergens korting te krijgen. Vaak gelden speciale regelingen voor studenten, al staan die lang niet altijd even duidelijk vermeld. Durf te vragen, want je wilt natuurlijk niet meer betalen dan nodig is. Denk bijvoorbeeld aan kortingen bij sportscholen, bioscopen of restaurants.
  3. Heb je een (te) duur telefoonabonnement? Overweeg dan om over te stappen naar een sim only abonnement en een wat ouder toestel te gebruiken. Misschien heeft iemand nog een prima telefoon voor je liggen of kun je er tweedehands een op de kop tikken. Je hoeft dan alleen nog je abonnementskosten te betalen.
  4. Vraag jezelf bij een nieuwe aankoop af of je het wel echt nodig hebt. Gereedschap bijvoorbeeld ligt vaker in de kast dan dat je het gebruikt. Informeer eens bij je buren of vrienden. Misschien kun je iets van ze lenen, zodat je het zelf niet hoeft aan te schaffen. Zo maak je geen onnodige kosten.
  5. Samen eten is niet alleen gezellig, je bespaart er ook flink door. Als je kookt voor vier of vijf personen, ben je meestal een stuk goedkoper uit dan wanneer ieder voor zich zou koken. Het is dan natuurlijk wel zaak om de uitgaven goed bij te houden en een eerlijke verdeling van de kosten te maken.

Met deze vijf tips zul je al snel wat geld besparen. Dat is mooi meegenomen, toch?