Budget vakantie voor studenten

Budget vakantie voor studenten

4 februari 2021 Uit Door admin

De meeste studenten in Nederland hebben natuurlijk niet een onuitputtelijke geldbron waar aanspraak opgemaakt kan worden. Ben jij ook een student en ben je het ondertussen een beetje beu dat je met je ouders op vakantie moet, mocht je graag op vakantie willen? Begrijpelijk. Waar kies je dan voor? Een dure vakantie in Spanje, Griekenland of de Portugese eilanden of ga je liever voor een eenvoudige, goedkopere en een vakantie dichtbij huis? Als student moet je vaak al op de centen letten, geld lenen bij DUO of je ouders. Dan is het niet prettig om juist de lening te verhogen om vervolgens een dure vakantie te veroorloven. Genieten van vakantie is niet continu jouw spaarsaldo in de gaten te houden en budgetplannen te maken om vervolgens leuke activiteiten te moeten missen. Kies dan eens voor een vakantiehuis in ons eigen land.

Welke faciliteiten vinden jongeren belangrijk op vakantie?

Zon, zee, strand of zwembad en WiFi vormen de basis voor een succesvolle jongeren of studentenvakantie. Maar er zijn uiteraard meer zaken die invloed hebben bij de keuze van een vakantie. Denk bijvoorbeeld aan leuke uitgaansmogelijkheden en dan het liefst op fietsafstand., maar ook leuke activiteiten, zoals mountainbiken, huren van gemotoriseerde voertuigen om de omgeving te ontdekken en leuke evenementen in de buurt waar lekker gefeest kan worden.  

Waarom kiezen voor Zeeland als vakantiebestemming?

Nederland heeft de laatste jaren mooie en vooral warme zomers. Onze provincies hebben allen prachtige vakantiebestemmingen, zoals aan de kust en dichtbij de natuur. Uit onderzoek van Belvilla is o.a. naar voren gekomen wat studenten belangrijk vinden op vakantie. Zo moet het vakantieverblijf beschikken over bijvoorbeeld WiFi, sportieve en uitdagende activiteiten, strand en/of zwembad. Vaak zijn dit ook faciliteiten die terugkomen op een vakantiepark. Daarom zijn bijvoorbeeld vakantiehuizen in Zeeland ideaal! De provincie Zeeland heeft de meeste zonuren van het land met gemiddeld 7 zonuren in de zomermaanden. Daarnaast beschikt het over veel vakantieparken dichtbij de zee. Je waant je alsof je op een van de Waddeneilanden bent.

Vakantieparken

Je gaat natuurlijk graag met je studiegenootjes of misschien met je vrienden er graag even er op uit. Dus alleen of met z’n tweeën zal denk ik niet snel voorkomen. Het grote voordeel is dat je dan een accommodatie kunt delen, dus ook de kosten! Zo kun je al voor een bescheiden bedrag van €150,- huren als je met z’n zessen kiest voor een vakantiehuisje. Let wel goed op bij het boeken van een vakantiehuisje, het kan zijn dat sommige vakantieparken of vakantiehuiseigenaren jongeren onder een bepaalde leeftijd niet toelaten of er een verhoogde borg voor vragen.