De lekkerste wijnen tijdens het avondeten

De lekkerste wijnen tijdens het avondeten

23 april 2021 Uit Door admin

Nu we de kroeg voorlopig nog niet in kunnen moeten we onze avondjes als student op een andere manier inrichten. Vaak eindigen de weekenddagen in de vorm van een borrel. Maar hoe zorg je er nu voor dat je iets speciaals maakt van deze borrel? Met een speciaal glas wijn natuurlijk. Let op, de wijnen uit onderstaand artikel zijn niet zozeer bedoeld voor een avondje keihard tetteren. In dit artikel verheffen we namelijk kwaliteit boven kwantiteit en vind je een verzameling van de unieke wijnsoorten waar je optimaal van kunt genieten.

Valpolicella

De gemiddelde wijnfanaat is ongetwijfeld bekend met de wijn Valpolicella. In de studentenwereld wordt deze wijn ook nog wel eens aangeduid met de term ‘Valpo’. Deze complexe rode wijn is afkomstig uit Italië en staat bekend om zijn de unieke productiemethode. De aandacht die in het productieproces wordt gestopt leidt tot een krachtige alcoholrijke rode wijn met een mooi bittertje. Een goede fles Valpo kan behoorlijk oplopen in prijs. Je kunt daarom ook kiezen voor het goedkopere broertje: de Valpolicella Ripasso.

Goede chardonnay

Met een chardonnay kan je behoorlijk de fout in gaan, met behoorlijke hoofdpijn als gevolg. Vandaar dat we in de titel nog even benadrukken dat we hier doelen op een ‘goede’ fles chardonnay. Waaraan moet een goede fles van deze witte wijn dan aan voldoen? Misschien niet geheel in lijn met het uitgavenpatroon van de gemiddelde student, maar bij deze wijn moet er niet gekozen worden voor de meest goedkope variant. Kies daarom voor een chardonnay boven de 5 euro. Of je kiest voor een volle of een frisse chardonnay is natuurlijk geheel aan jou.

Barolo

Wil je indruk maken op je huisgenoten, ouders of misschien wel je tinderdate? Pak dan eens groots uit en ga voor de koning van de wijnen, beter bekend als de Barolo. Deze rode wijn afkomstig uit de streek Barolo in de Piemonte wordt gezien als één van ‘s werelds beste rode wijnsoorten. Serveer deze exclusieve krachtpatser met een lekker stuk vlees en je avond wordt een gegarandeerd succes. Op zoek naar een lekker vleesgerecht? Kijk eens tussen onze maaltijden!

Sauvignon blanc

Sauvignon Blanc wijnen staan bekend als smaakvolle en frisse witte wijnen met een schappelijk prijskaartje. Alhoewel kun je het natuurlijk zo duur maken als je zelf wil. In deze wijnen proef je veel frisse fruitsoorten terug. Ben je een groot fan van citrusvruchten dan zit je met een Sauvignon blanc helemaal goed. Dit is tevens een heerlijk wijntje om mee neer te ploffen in het park of op het terras.

Rosé

Bij een rosé wijn zullen de meeste studenten ook vaak denken aan neerploffen in een park of op een terras. Maar wat niet iedereen weet is dat ook deze wijn een goede match is tijdens het avondeten. Hierbij moet er wel opgelet worden wat er wordt geserveerd. Een rosé gaat namelijk het best bij groenten of vis. Één van de belangrijkste ingrediënten van een geslaagde avond rosé drinken is een lekker avondzonnetje.