De leukste multiplayer games voor op de PC

De leukste multiplayer games voor op de PC

30 september 2021 Uit Door admin

Game je graag met je vrienden? Als je graag multiplayer games speelt, dan ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar weer een nieuwe gave game om te spelen met je vrienden. Of jullie nu graag vaak dezelfde games spelen of graag afwisselen, er zijn gelukkig heel veel games om samen te spelen. Daarnaast zijn er ook een heleboel soorten multiplayer games, waardoor je je als gamer niet zo snel zult vervelen. Hier vind je de beste pc games om samen te spelen.

Veel verschillende soorten

Om te beginnen zijn er ontzettend veel soorten multiplayer games. Zo heb je een heleboel spellen waar je een battle met elkaar uitvecht. Daarnaast heb je co-op games. Bij deze games draait het erom dat je samenwerkt met één of meer spelers en dat je samen aan eenzelfde missie of doel werkt. Daarbinnen heb je ook nog local co-op games, dat houdt in dat je samenspeelt op een console of computer. Als laatste heb je ook nog Massive Multiplayer Online Role Playing Games, oftewel MMORPG’s. Deze games spelen zich af in een open wereld waarin heel veel spelers actief zijn die allemaal hun eigen verhaal spelen.

Zoveel opties voor online gamen

Naast een bepaald soort game heb je ook nog heel veel verschillende onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan diverse shooter games, maar ook zijn er heel veel sport multiplayer games. Hou je van extreme sporten, dan is Riders Republic misschien iets voor jou. In deze open wereld kun je per snowboard, wingsuit of mountainbike de strijd aangaan tegen wel 50 andere spelers. Ben je meer van het scheuren, over de weg of in een arena, dan is The Crew 2 waarschijnlijk wel wat voor jou. Als je liever tegen andere racet in een epische battle op rolschaatsen, dan kun je waarschijnlijk wel iets met Roller Champions.  

Een veelbelovende release

Nu je bekend bent met de keuzes, lichten we hier de leukste multiplayer games voor op de PC voor je uit. Allereerst verschijnt binnenkort Far Cry 6, het zesde deel in de Far Cry serie. Bij dit spel heb je de mogelijkheid om samen met een vriend te spelen door middel van de online co-op mode. In deze game kruip je in de huid van Dani Rojas, een inwoner van het fictieve Caraïbische eiland Yara, waar een gruwelijke dictator aan de macht is. In het spel sluit je je aan bij het rebellenteam om het eiland te redden van de vreselijke dictatuur. Om dat voor elkaar te krijgen heb je gave wapens en indrukwekkende voertuigen tot je beschikking.

Samen tegen de parasieten

Een tweede multiplayer game voor de pc is Rainbow Six Extraction. In deze first person shooter game is de wereld overgenomen door buitenaardse wezens. Aan jou de taak om een team te vormen om tegen de parasieten te vechten. De release van deze game staat gepland voor 2022. Ook deze game krijgt de optie om met meerdere mensen te spelen. Dit wordt een co-op shooter die je met drie personen tegelijk samen kunt spelen.