De voordelen van een telefoonabonnement met nieuw toestel

De voordelen van een telefoonabonnement met nieuw toestel

16 mei 2022 Uit Door admin

Is de looptijd van jouw huidige telefoonabonnement verlopen? Dan ben je vrij om een nieuw telefoonabonnement af te sluiten. Je kunt natuurlijk ook je huidige abonnement laten doorlopen, maar daarmee loop je mogelijk een gunstige aanbieding mis. Met het uitkiezen van een nieuw telefoonabonnement komt ook de overweging of je moet kiezen voor een sim only abonnement of een telefoonabonnement waarbij je een nieuw toestel mag uitzoeken. We bespreken de voordelen van het kiezen voor een telefoonabonnement met nieuw toestel.

Alles in één keer geregeld

Het is mogelijk om een sim only abonnement te nemen en elders de smartphone die je wilt hebben los te kopen. Dit betekent echter meer uitzoekwerk en handelingen voor jou, omdat je op zoek moet naar de webwinkel die het toestel voor de gunstigste prijs verkoopt én op zoek moet naar het gunstigste telefoonabonnement. Dit terwijl een aanbieder waarbij je beide kunt combineren vaak juist korting geeft op het toestel. Daarnaast is het natuurlijk juist fijn en overzichtelijk als je op één plek alles in één keer kunt regelen bij dezelfde aanbieder. Dat scheelt je tijd die je bijvoorbeeld ook aan je studie of je sociale leven had kunnen besteden.

Niet in één keer betalen voor nieuwe smartphone

Misschien is het allergrootste voordeel echter wel dat je dankzij een telefoonabonnement met nieuw toestel aan een nieuwe smartphone kunt komen zonder dat je deze in één keer moet betalen. Als student is het neertellen van honderden euro’s voor een nieuwe telefoon immers niet iets wat je zomaar doet. Als je toch graag een nieuwe smartphone wilt hebben, bijvoorbeeld omdat je oude niet meer goed werkt, is het prettig als je deze op een behapbare manier kunt afbetalen, zodat je het je toch kunt veroorloven. Zo kun je toch die geweldige nieuwe iPhone 13 kopen.

Bureau Kredietregistratie

Eén ding waar je wel rekening mee moet houden wanneer je een telefoonabonnement neemt waarbij je een nieuwe smartphone krijgt die je afbetaalt via je maandelijkse abonnementskosten, is dat dit in de meeste gevallen een registratie bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) oplevert. Die instantie registreert leningen en kredieten die Nederlanders hebben lopen (met uitzondering van je studielening bij DUO, want de overheid deelt geen gegevens met het BKR). Dat gebeurt ook wanneer de telefoon in kwestie die je neemt in combinatie met een telefoonabonnement 250 euro of meer kost. Het BKR zit dit dan als een krediet. Die registratie is op zich geen probleem, maar het is belangrijk om te beseffen dat toekomstige kredietverstrekkers dit register raadplegen wanneer jij een lening wilt afsluiten. Deze lopende afbetaling kan ervoor zorgen dat je minder kunt lenen of, als je regelmatig niet aan je betalingsverplichtingen hebt voldaan, je zelfs helemaal geen lening krijgt.

Denk je dat je voorlopig nog geen nieuwe telefoon nodig hebt, dan kun je misschien beter kiezen voor een sim only abonnement. Dit kan ook ter overbrugging zijn totdat je wél aan een nieuwe smartphone toe bent. Het is bij een sim only abonnement namelijk mogelijk om voor een korte looptijd te kiezen, tot zelfs een abonnement dat van het begin al maandelijks opzegbaar is. Zo kun je over een tijdje als je huidige smartphone op zijn laatste benen loopt alsnog voor een telefoonabonnement met nieuw toestel gaan. Wellicht is handig om dan voor die dure iPhone13 of andere nieuwe smartphone wel een telefoonverzekering af te sluiten.