Denk jij een hoorapparaat nodig te hebben? We helpen je graag met een hoortest!

Denk jij een hoorapparaat nodig te hebben? We helpen je graag met een hoortest!

12 maart 2021 Uit Door admin

Problemen hebben met je gehoor is iets wat iedereen kan overkomen. Helaas, maar het is niet anders. Ook als je jong bent, kun je te maken krijgen met gehoorschade, bijvoorbeeld omdat je langdurig zonder gehoorbescherming naar harde muziek hebt geluisterd. Een online hoortest laten afnemen is dan geen overbodige luxe.

Maar wat zijn precies de voordelen van een online hoortest laten doen en eventueel overgaan tot het laten aanmeten van een hoorapparaat? Wat levert een hoortest via internet jou op?

Met een hoortest weet je snel waar je aan toe bent

Twijfelen over de kwaliteit van je gehoor is natuurlijk nooit fijn. Want stel dat je een hoorapparaat nodig hebt, dan moert er heel wat geregeld worden. Gelukkig kun je er via internet snel achter komen of je gehoorschade hebt of niet. Elke zichzelf respecterende Nederlandse audicien biedt tegenwoordig een professionele digitale hoortest aan, die snel uitsluitsel geeft of er problemen zijn met je gehoor. De meeste online gehoortesten duren niet langer dan 15 minuten en komen daarna direct met een resultaat.

Als daaruit blijkt dat er in meer of minder ernstige mate sprake is van gehoorproblemen, kun je vervolgens een audicien bezoeken om te kijken of een hoorapparaat aanschaffen nodig is of niet. Je hoeft voor de test dus geen afspraak te maken met een gehoorspecialist en kunt dat eenvoudig online doen.

Gehoortesten via internet kosten je niets

Een tweede pre van een online hoortest doen via het internet, is het feit dat deze gehoortesten je helemaal niets kosten. Audiciens stellen hun testen gratis ter beschikking. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je om je gehoor te laten checken een afspraak bij een audiologisch centrum moet maken, een abonnement nodig hebt of een factuur onder je neus geschoven krijgt. Deze wetenschap maakt het online testen van je gehoor natuurlijk een stuk prettiger.

De online testen zijn gemakkelijk te doen en niet ingewikkeld

Verder, dat is een derde voordeel van online je gehoor laten controleren, zijn gehoortesten gemakkelijk te doen. De meeste digitale onderzoeken bestaan uit twee gedeelten.

Eerst worden er enkele open vragen of meerkeuzevragen gesteld, zoals over hoe je zelf je gehoor ervaart of de vraag of je in het verleden te maken hebt gehad met gehoorproblemen door bijvoorbeeld harde muziek of door je bijbaan. Daarna volgt de daadwerkelijke gehoortest, die dus binnen maximaal 15 minuten wel klaar is. De uitslag krijg je direct toegezonden of in beeld.

Blijkt uit het onderzoek dat er (vermoedelijke) gehoorklachten een rol spelen? Maak dan op korte termijn een afspraak met een gehoorspecialist bij jouw in de regio om een dubbelcheck te doen. Je hoort dan meteen of een, en zo ja welk type, hoorapparaat dragen soelaas kan bieden.

De audicien kan je hierbij ook direct voorlichten over de soorten gehoorapparaten die er zijn. En jou natuurlijk adviseren welk hoorapparaat het beste bij jou past, gezien jouw wensen en eisen. Doe nu een professionele en gratis online gehoortest als je twijfelt over jouw gehoor!