Site pictogram Mijn Studentenleven

Deze recepten zijn populair onder studenten

crop unrecognizable woman with fork enjoying yummy bolognese pasta

Photo by Klaus Nielsen on Pexels.com

De meeste studenten zijn geen kokers, dat weet iedereen wel. Soms vanwege tijdgebrek want de meeste studenten zijn druk. Maar soms ook vanwege geen zin en gebrek aan inspiratie. Daarom hebben we op mijnstudentenleven al heel lang een lijst met makkelijke, goedkope en toch gezonde recepten voor studenten. Deze pagina is heel populair en behoort al jaren tot de meestbezochte pagina’s. De usual suspects als spaghetti met tomatensaus, kip kerrie en taco recepten kent iedereen wel. Dat blijkt ook wel want dat zijn niet de meestbezocht recepten. Welke dat wel zijn? Dat hebben we eens uitgezocht en de top 5 delen we hier met je:

1. Kapucijnerschotel

Eerlijk gezegd verraste het ons dat dit gerecht zo goed scoorde. Maar lekker is het wel!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de spekblokjes.
  2. Haal dan de spekblokjes er even uit en bak in het vet, ¾ van de uien en paprika, met de kerrie, peper en zout.
    Gehakt erbij doen en los meebakken.
  3. Vervolgens de knoflookworst en soepgroenten toevoegen.
    Even lekker laten door pruttelen.
  4. Dan de uitgelekte kapucijners toevoegen en goed doorverwarmen.
    Dan de spekjes weer toevoegen.
  5. 3 gesnipperde augurken toevoegen en ev. een theelepel mosterd toevoegen.
  6. De achtergebleven uien, paprika met de overige augurken en zilveruitjes apart erbij serveren.

2. Zuurkool met perzik en rookworst

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil, was en kook de aardappels gaar in stukjes ter grootte van een dobbelsteen. Kook de zuurkool in een aparte pan gaar met een klein beetje water( ong 15 min). Verwarm de rookworst in een pannetje, in de magnetron of bovenop de aardappels. Snijd de rookworst in plakjes.
  2. Snijd de perziken in stukjes (niet te klein, ong. zo groot als de stukjes aardappel).
  3. Als de aardappels gaar zijn, voeg je de mosterd toe en meng dit met de aardappels, daarna  voeg je ze samen met de rookworst schijfjes en de perzikstukjes. Voeg een beetje perziksap toe uit het blik.
  4. De (afgegoten) zuurkool serveer je apart, naast het aardappel/ worst/ perzik mengsel.
    Eventueel nog wat extra mosterd naar smaak toevoegen.

3. Gestoofde kool met blauwe kaas

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de uien en snijd de kool in reepjes.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de uien.
  3. Voeg de kool toe en de zout, peper, kerriepoeder en 100 ml water toe. Stoof dit geheel met de deksel op de pan 15 min.
  4. Verkruimel de kaas en schep deze door de kool.
  5. Bak intussen de plakjes ontbijtspek in een droge pan, een beetje knapperig.
  6. Serveer de koolschotel met het ontbijtspek en de gewassen druiven er op.

(Tip: Lekker met een gekookte aardappel of pasta.)

4. Kip met ananas en banaan

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd ondertussen de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi ze met kerriepoeder.
  2. Bak de gesneden kipfilet in de olie of boter in een koekenpan of hapjespan.
  3. Snijd de ananasschijven in stukjes. Voeg een beetje sap van de ananas toe en laat het vlees goed gaar worden.
  4. Snijd de bananen in stukjes/ schijfjes. Voeg de ananasstukjes toe en als laatste de banaanstukjes.
    Meng de zwarte peper erdoor. Laat nog even 2 minuten doorwarmen.
  5. Serveer de rijst naast het vlees- ananas- banaanmengsel. Eventueel aanvullen met een groene salade.

5. Pasta met spinazie roomkaas

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pasta koken volgens aanwijzing op de verpakking.
  2. Spinazie in de pan ontdooien en verwarmen.
  3. De roomkaas toevoegen en laten smelten.
  4. De spekjes uitbakken zonder toevoeging van olie of boter.
  5. Spekjes toevoegen aan spinaziemengsel en opdienen met de pasta.

Eet smakelijk!

Mobiele versie afsluiten