Dit zijn de meest voorkomende afleidingen bij studenten tijdens het studeren

Dit zijn de meest voorkomende afleidingen bij studenten tijdens het studeren

3 maart 2021 Uit Door admin

Het lukt altijd wel om een planning te maken als je wilt gaan studeren. Dat is het probleem ook niet, maar wel al die afleidingen waar je mee te maken krijgt. Een goede concentratie en rust om je heen zijn natuurlijk van belang. Toch lukt het niet altijd om de afleidingen buiten de deur te houden of er geen aandacht aan te schenken. Check hier de lijst maar eens met de afleidingen die het vaakst voorkomen onder studenten die studeren.

1. Je favoriete voetbalclub speelt

Een betere planning kan voorkomen dat je niet wordt afgeleid als ineens je favoriete voetbalclub aan het spelen is. De Eredivisie wedstrijden had je net even over het hoofd gezien, maar nu je het wel weet, moet je er toch even naar kijken. Stel het studeren dan maar even uit, want voetbal kijken en leren gaat echt niet samen. Het is meteen ook een leermoment voor de volgende keer. Maak in dat geval een volgende keer gewoon een betere planning en ga niet studeren als er voetbal op tv is.

2. Onverwachts bezoek

Je bent net lekker bezig met studeren en dan ineens gaat de bel. Staat er een vriend of vriendin op de stoep die het laatste tentamen net achter de rug heeft. Dat is balen, want jij moet nog even verder. Toch ben je niet onbeleefd en zeker de beroerdste niet om het bezoek binnen te laten en het even gezellig te maken. Laat het dan gewoon niet te lang duren, want je moet echt verder leren om je tentamen de volgende dag te halen.

3. Social media checken

Leg de telefoon maar aan de kant, zet deze op stil of het liefst helemaal uit. Je mobiel is echt een van de meest voorkomende afleidingen als je aan het studeren bent. Om je niet te laten afleiden en te verleiden om social media of WhatsApp te checken, is het beter om je telefoon helemaal uit het zicht te leggen. Neem jezelf voor om pas tijdens de door jezelf ingelaste pauzes je mobiel weer te pakken. Dan kan je ook meteen in je pauze kijken of je favoriete club het goed doet tijdens de voetbal wedstrijd als je die toch niet bent gaan kijken. Wil je echt een perfecte planning maken zonder afleidingen om te studeren, maar ook voor leuke dingen? Maak dan bijvoorbeeld gebruik van Google Agenda.