Een avond thuisblijven als student

Een avond thuisblijven als student

19 juli 2021 Uit Door admin

Ben je aan het studeren en woon je op jezelf? Dan zul je waarschijnlijk regelmatig uitgaan in de weekenden. Als je belangrijke tentamens, projecten of andere deadlines hebt, kan het soms verstandiger zijn om een avondje thuis te blijven. Ook zijn er genoeg studenten die het over het algemeen liever wat rustiger aan doen. In dit artikel geven we je tips en voorbeelden om je tijdens dit soort avonden goed te kunnen vermaken.

Nieuwe hobby’s of vakken uitproberen

Is er een activiteit of onderwerp waar je altijd veel interesse in hebt gehad, maar nooit aan toe bent gekomen? Wil je je eens in iets heel anders verdiepen dan de stof van je studie? Zoek dan een leuke nieuwe hobby uit. Tegenwoordig kun je via internet makkelijk nieuwe vakken of vaardigheden leren en trainen. Gebruik gratis cursussen, videoseries of e-books om je te verdiepen in een onderwerp naar keuze. Op deze manier blijf je actief en heb je toch even de nodige afleiding naast je studie. Je kunt ook proberen met deze hobby wat geld bij te verdienen, bijvoorbeeld door het maken van een website, video’s of door handig te zijn met bepaalde software.

Op afstand afspreken met vrienden

Wil je toch met anderen afspreken, maar wil je er niet een te drukke of late avond van maken? Dan kunnen jullie ook online afspreken. Gebruik een van de vele programma’s om met elkaar te praten en te videobellen. Op deze manier kun je allemaal leuke spelletjes doen, van online games tot traditionele, gezellige spelletjes. Zo kun je online iets als Risk, Hints, Pictionary of Cards Against Humanity spelen. Je kunt zo creatief zijn als je wil en een gezellige avond ervan maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt ook met z’n allen een film gaan kijken, of een sportwedstrijd die bezig is. Jullie kunnen dan ook geld inzetten op de wedstrijd, om het nog spannender te maken. Het is ook mogelijk om je beeldscherm te delen met anderen. Zij kunnen dan meekijken met wat je doet. Op deze manier kun je bijvoorbeeld met meerdere mensen legaal online gokken.

Relaxen en bijtanken

Soms wil je liever even een avondje alleen zijn, zodat je even lekker uit kunt rusten en zoveel mogelijk energie kunt besparen. Ga dan een avondje lekker Netflixen, zet de televisie aan of zoek een leuke film uit. Voor de verandering kun je ook een keer een boek lezen voor je plezier, in plaats van alleen maar voor je studie. Zorg dat je lekker snacks en je favoriete drankje in huis hebt. Soms kan het ook heel rustgevend zijn om je kamer of woning eens flink op te ruimen. Zeker als je de hele dag moet leren kan dit een positief effect geven. Hierna kun je jezelf dan belonen met een lui, rustig avondje.