Een mooie huid houden wanneer je dieet niet zo gezond is

Een mooie huid houden wanneer je dieet niet zo gezond is

28 september 2020 Uit Door admin

Een mooie, gave huid zorgt ervoor dat je er stralend uitziet en is een teken van een goede gezondheid. Een van de belangrijkste zaken die bijdragen aan een mooie huid, is een gezonde leefstijl. Als student kan het hier nog weleens aan schorten. Korte nachten, alcohol, roken en ongezond eten, je lichaam kan wat te verduren krijgen. Zo zorg jij ervoor dat je huid er weer mooi uit gaat zien.

Zelf koken

Ga jij op kamers? Dan moet je écht voor jezelf gaan zorgen. Jij bepaalt welke boodschappen je in huis haalt en wat je gaat koken. Je kunt je voorstellen dat iedere dag diepvriespizza of patat niet al te gezond is, maar toch kan dit verleidelijk zijn. Ook drinken studenten vaak redelijk wat alcohol, wat zich ook kan uiten in jouw huid. Met de juiste voeding krijg je een uitgebalanceerde hoeveelheid vitamines, mineralen en natuurlijke vetten binnen, waardoor je huid van binnenuit kan stralen. 

Veel studenten die net op zichzelf gaan wonen vinden het moeilijk om direct deze balans te vinden. Je bent namelijk je vrijheid aan het ontdekken en het is waarschijnlijk dat je niet in direct de verantwoordelijke volwassene uit gaat hangen. Wanneer je dieet niet zo gezond is, zal je echter wel meer moeite moeten doen om je huid mooi te houden. Acne, rode vlekjes en irritatie kunnen wat zeggen over de disbalans in je lichaam. Eet jij liever gezond? Check onze 6 tips om gezond te eten als student.

Make-up afhalen

Als je bent gaan stappen, is het allerbelangrijkste dat je jouw make-up altijd van je gezicht verwijdert. Als je dit niet doet word je de volgende ochtend hoogstwaarschijnlijk wakker met puistjes of andere onzuiverheden. Combineer deze stap direct met het reinigen van je huid en smeer een verzorgende nachtcrème op, ook als je maar voor een paar uurtjes je bed in duikt. 

Voldoende slapen

Je huid heeft rust nodig om te herstellen. Je kunt nog zoveel verzorgende producten op je huid smeren, maar je huid moet ook de kans krijgen om te herstellen. Natuurlijk slaap je af en toe wat minder door een feestje, maar probeer om de rest van de week wel voldoende slaap te pakken. Maak bijvoorbeeld af en toe tijd voor een schoonheidsslaapje! Niemand in jouw studentenhuis zal je hier van opkijken. 

Hydrateren

Je lichaam heeft vocht nodig. Dit is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je haar en al je organen. Zo werkt een haarmasker hydraterend om je haar gezond en mooi te houden. Het hydrateren van je huid doe je met water. Leer jezelf aan om in ieder geval 2 liter water per dag te drinken. Zeker als je niet zo gezond eet is dit belangrijk, want in kant-en-klaar maaltijden, afhaalmaaltijden en bewerkte voedingsmiddelen zit vaak veel te veel zout. Door veel te drinken zorg je ervoor dat je dit gewoon weer uitplast. Wees wel voorzichtig met teveel zout, want dit kan een schadelijke werking hebben op je lichaam.