Enkele bijbanen die goed te combineren zijn met je opleiding

Enkele bijbanen die goed te combineren zijn met je opleiding

18 augustus 2022 Uit Door admin

Als student kun je er voor kiezen om thuis te wonen of om te verhuizen naar de stad van je studie als je ouders daar niet in de buurt wonen. In beide gevallen is het slim om te gaan werken, maar vooral wanneer je op jezelf woont zul je wel moeten werken om al je rekeningen te kunnen betalen. Wanneer je een voltijd studie volgt, kan het lastig zijn om een baantje te combineren met je school, sociale leven en misschien ook nog met sporten. Ben jij op zoek naar een bijbaan die goed te combineren is met je opleiding? Lees dan gauw verder!

Populaire bijbaantjes voor naast je studie

De meest bekende bijbanen onder studenten zijn onder meer in de supermarkt of de horeca. Toch kan bijvoorbeeld in de horeca werken zwaar zijn omdat je vaak in de avond moet werken en wanneer je in een kroeg werkt zelfs tot midden in de nacht. Wanneer je bijvoorbeeld de monteur opleiding voor gas, water en warmte volgt, kan het zijn dat je vooral op zoek bent naar een bijbaan waarbij je rustig aan kunt doen of zelfs vanuit huis kunt werken. Bij deze opleiding verricht je veel handarbeid, dus is het begrijpelijk dat je naast je studie je geld wilt verdienen met een baantje waarbij het werk minder intensief is. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit huis bijles gaan geven aan scholieren of mede-studenten. Was je goed in een bepaald vak op de middelbare school of heb je nu een klasgenoot die wat extra hulp kan gebruiken? Je kunt met dit bijbaantje jouw eigen tijden en tarief bepalen, ideaal! Zijn er ouders bij jou in de buurt die hulp hebben met hun kindje? Dan kun je er altijd voor kiezen om te gaan oppassen. Vooral wanneer jouw oppaskindje in de middag nog een dutje doet, of op tijd naar bed gaat kun je dit perfect combineren met jouw studie. In de tijd dat jouw oppaskindje ligt te slapen, heb jij alle tijd voor jezelf om aan school te werken terwijl je gewoon doorbetaald wordt!

Thuiswerken is enorm populair

Vooral door de corona tijd is thuiswerken enorm populair geworden. Je hebt geen reistijd of reiskosten en het is makkelijker te combineren omdat je bijvoorbeeld ook gewoon een wasje kunt aanzetten terwijl je aan het werk bent. Daarom is een bijbaantje bij de klantenservice die je (deels) thuis mag doen, erg goed te combineren met jouw studie. Ook zijn er callcenters die graag studenten hebben die in de avonden en het weekend werken. Wanneer dit ook (deels) vanuit huis kan, kun je wanneer er even geen klanten bellen ook nog wat opdrachten voor je studie doen. Het enige wat je mist wanneer je veel of volledig thuis werkt, is de aansluiting met je collega’s. Op werk kun je ook zeker vrienden voor het leven maken. Ben jij naast het zoeken naar een bijbaan ook nog aan het oriënteren naar een studie die bij je past? Neem dan een kijkje bij opleidingen voor infra voor meer informatie!