Site pictogram Mijn Studentenleven

Top tien Erasmus steden

Het Erasmus programma is het uitwisselingsprogramma voor studenten in Europa. Maar welke Erasmus steden garanderen een toffe tijd? Het is moeilijk om te beslissen waar heen te gaan. Niet elke fantastisch stad is een ideale Erasmusbestemming. De zoektocht naar de perfecte balans in nachtleven, cultuur, universiteit en locatie is niet eenvoudig. GoEuro is voor je op zoek gegaan en kwam tot de volgende tien steden die een ultieme Erasmustijd garanderen!

Montpellier

Montpellier Place de la Comédie – Flickr: Wolfgang Staudt

Het Zuid-Franse Montpellier is een populaire bestemming. Het is een bruisende stad waar je je als Erasmusstudent niet zult vervelen. Er zijn veel culturele evenementen, de kamerprijzen zijn goed en de zomer duurt net even wat langer dan in Noord-Europa!

Córdoba

Cordoba – Flickr: Africa Mayi Reyes

Genesteld in het zuiden van Spanje, trekt Córdoba veel studenten met het prachtige weer, vriendelijke mensen en heerlijk eten. Tijdens de zwoele avonden zijn veel mensen buiten te vinden. Genietend van het ronddwalen door de stad, tapas, bier en flamenco tot in de vroege uurtjes.

Heidelberg

Heidelberg – Flickr: R∂lf Κλενγελ

Gelegen langs de rivier de Neckar, temidden van de bosrijke heuvels van Königstuhl en Heiligenberg, Heidelberg is een prachtige kleine Duitse stad. Het is tijdens de tweede wereldoorlog redelijk ongeschonden gebleven. Het resultaat? Smalle straatjes en pittoreske gevels. De stad kent een intellectuele geschiedenis en is uitgegroeid tot een van de populairste studentensteden in Duitsland.

Nottingham

Nottingham Centrum – Flickr: Dan Foy

Nottingham kent de jongste bevolking van alle grote steden in de UK. Het kent een dynamisch cultureel centrum. Dat is dan ook de reden waarom het een populaire keuze is voor zowel studenten uit de UK als het buitenland om hier te studeren. Nottingham kent veel leuke bars, winkels en restaurant in de opkomende wijk Lace Market!

Leuven

Leuven – Flickr: Sang un Lee

Leuven is een kleine, maar echte studentenstad, met iets minder dan de helft van de bevolking bestaande uit studenten!

De universiteit kent een park en verschillende barretjes. Aan ontmoetingsplekken is dus geen gebrek. En met elke faculteit beschikt over een eigen studentgerunde “Fak Bar”, goedkoop bier en spontane bijeenkomsten zijn hier geen uitzondering.

Bologna

Bologna – Wikimedia Commons: Steffen Brinkmann

De hoofdstad van de Italiaanse regio Emilia-Romagna, Bologna, is een stad met twee gezichten; geliefd om zijn lekkere eten en terracotta daken aan de ene kant, het bloeiende nachtleven en-graffiti versierde pleinen aan de andere kant. De ESN en AEGEE zorgen voor een volle evenementenkalender. Genoeg mogelijkheden voor nieuwe vriendschappen!

Innsbruck

Innsbruck – Flickr: James Cridland

Het is niet de grootste studentenstad van Oostenrijk, maar zeker niet minder geliefd. Innsbruck is een populaire keuze voor Erasmus studenten vanwege de ligging midden in Europa en de prachtige natuur binnen handbereik!

Coimbra

Coimbra – Flickr: François Philipp

Het studentenleven en cultuur in Coimbra is ongeëvenaard. In feite speelt de hele stad zich rond de universiteit en haar studenten af, waardoor het heel gemakkelijk is om je thuis voelen. De stad is bezaaid met schilderachtige parken en pleinen, wat veel gezelligheid met zich meebrengt!

Praag

Praag – Flickr: Christopher Woo

Een centrum van cultuur dat over talloze musea, galeries, bioscopen, bars en clubs beschikt: Praag is uitgegroeid tot een populaire plek voor uitwisselingsstudenten. Het is gemakkelijk om deel uit te maken van het Praagse studentengemeenschap. Er zijn verschillende internationale studentenorganisaties die je de weg kunnen wijzen!

Amsterdam

Amsterdam – Flickr: Edward Dalmulder

Voor buitenlanders is onze hoofdstad een populaire Erasmusstad. En dat is niet verwondelijk! Hoewel Amsterdam groot en internationaal georieteerd is, heeft de stad een dorps karakter. Er zijn veel toffe spots om rond te fietsen of een terrasje te pakken. De Negen Straatjes, lokale markten, underground clubs en terrasjes aan het water: in Amsterdam zul je je niet snel vervelen.

Bron: blog.goeuro.nl/de-beste-erasmus-steden 

Mobiele versie afsluiten