Functioneel inrichten van je studentenkamer

Functioneel inrichten van je studentenkamer

2 augustus 2022 Uit Door admin

Op kamers wonen is hartstikke leuk en gezellig. We weten alleen allemaal wel dat je het de komende jaren met een beperkte ruimte zal moeten doen. Daarnaast zal je ook de nodige voorzieningen met je huisgenoten moeten delen. Dat zijn natuurlijk niet direct de meest ideale vooruitzichten. In dat opzicht is het dus slim om te bekijken wat je kan doen om je kamer gezellig, maar wel functioneel in te richten. Zo haal je veel meer uit je tijd op deze plek.

Een eigen badkamermeubel

Natuurlijk zal je voor het douchen nog altijd de gezamenlijke badkamer moeten gebruiken. Voor kleine opfrisklusjes wil je echter liever niet iedere keer op je beurt hoeven wachten. Daarom kan het plaatsen van een eigen badkamermeubel een goed idee zijn. Kijk wel even hoe je met de watervoorziening om moet gaan. Bekijk ook de andere kant, toegang tot eigen water kan ook andere voordelen dan alleen opfrissen bieden. Dat maakt het dus extra interessant om voor deze optie te kiezen. Er zijn voldoende goede meubels te vinden die bij je kunnen passen in de kamer.

Geen loze ruimte 

Het is ook belangrijk om alle ruimte die je hebt te benutten. Dat kan je op heel veel manieren doen. Zo kan je bijvoorbeeld bekijken hoe je onder je bed bergruimte kan benutten. Er zijn bedden te krijgen met lades eronder, maar je kan natuurlijk ook zelf iets ervan maken. Daarnaast is het ook slim om in de hoogte te werken. Dat kan je bijvoorbeeld doen door te bekijken of je planken aan de muur kan hangen waar je van alles op kwijt kunt. Op die manier kan je zelfs in een kleine kamer heel veel kwijt als je het goed aanpakt.

Meer dan één functie

Alles wat je in je kamer plaatst, moet je maximaal kunnen benutten. Daarom is het altijd slim om voor meubels en accessoires te kiezen die multifunctioneel. Dat maakt het inrichten een stuk gemakkelijker omdat je minder verschillende items nodig hebt. Aan de andere kant is het ook zo dat je op die manier kan zorgen dat je alles kan doen wat je moet en wilt doen op je kamer. Het is wel zo fijn wanneer je gewoon aan een bureau kan werken, maar ook je ouders of vrienden kunt uitnodigen om aan tafel te eten. Dit is een goed voorbeeld van een multifunctioneel element.

Meer dan alleen studeren

Bedenk je dat zelfs op het moment dat je op kamers woont je leven uit meer bestaat dan alleen uit studeren. Daar moet je dus wel ook je kamer op inrichten. Misschien heb je wel een baan die je vanuit je kamer kan doen. Of je hebt nog een hobby die je niet wilt opgeven nu je uit het ouderlijk huis bent getrokken. Het is daarom wel altijd belangrijk dat je dit soort dingen ook meeweegt wanneer je je eigen kamer betrekt. Zorg dat je er de spullen en de ruimte voor hebt. Dit maakt je leven helemaal compleet op kamers.