Goedkope telefoon aanschaffen? Dit gaat je geld schelen

Goedkope telefoon aanschaffen? Dit gaat je geld schelen

30 december 2021 Uit Door admin

Een telefoon kopen hoeft niet altijd duur te zijn. Je kan het eigenlijk zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn diverse merken waar je naar kunt kijken, kies voor tweedehands, refurbished of een nieuwe telefoon. Als je profiteert van aanbiedingen ben je vaak ook goedkoper uit. Lees hier meer over telefoon prijzen en tips voor een scherpe prijs.

Soort merk

De prijzen van smartphones verschillen enorm. Het merk dat je kiest heeft dan ook veel invloed op de prijs, Apple biedt namelijk behoorlijk dure telefoons tot wel €900. Maar zo zijn er ook Android telefoons die maar €150 kosten, hoe kan dit nu precies? Bij een iPhone betaal je voornamelijk voor het hele merk, de ervaring en het bekende besturingssysteem. Een andere telefoon kan net zo goed zijn, soms misschien zelfs beter. Maar deze telefoons zijn gewoon niet zo bekend waardoor de prijzen ook wat lager liggen. Een voorbeeld van een goedkoop model met goede kwaliteit is een motorola edge 20 lite

Nieuw of gebruikt?

Uiteraard heeft een nieuwe telefoon een hogere prijs, vooral als de release net heeft plaatsgevonden. Zit je niet te wachten op een hoge prijs maar wil je wel profiteren van nieuwe modellen die zijn uitgebracht? Dan kun je een toestel kopen die al eerder is gebruikt. Als je op zoek gaat via Marktplaats naar een tweedehands model weet je natuurlijk nooit zeker of er mankementen zijn, soms heb je dan ook geen fabrieksgarantie meer. Maar het is ook mogelijk om voor een refurbished telefoon te kiezen. Een iphone 8 refurbished is bijvoorbeeld stukken goedkoper, je krijgt hier ook garantie bij. Deze telefoon is eerder gebruikt, misschien is er ooit iets stuk gegaan, maar dit is weer opgeknapt. Soms kan een telefoon namelijk veel langer mee als er een onderdeel is vervangen!

Beste deals

Als je op zoek gaat naar een (semi)nieuwe telefoon dan is het handig om de aanbiedingen in de gaten te houden. Soms ben je goedkoper uit met een abonnement, of juist bij het kopen van een los toestel. Kijk bijvoorbeeld naar Black Friday, als je rondom deze tijd een nieuwe telefoon koopt ben je vaak goedkoper uit.

Conclusie

Het uitkiezen van een telefoon kan soms lastig zijn, vooral omdat er zoveel aanbod is. Voor elk budget is er wel een smartphone beschikbaar, kies voor een nieuwe, tweedehands of refurbished telefoon. Deze zaken hebben allemaal invloed op de prijs. Wil je echt profiteren van korting? Probeer dan eens een deal tijdens Black Friday.