Site pictogram Mijn Studentenleven

Heb je als student meer risico op een alcoholverslaving?

Het studentenleven staat bekend om zijn vrijheid, nieuwe ervaringen en uitdagingen. Voor velen is dit een periode van groei en zelfontplooiing. Echter; voor sommigen kan het ook een tijd zijn waarin risicovol gedrag, zoals overmatig alcoholgebruik, de kop opsteekt. Dit roept de vraag op of studenten een groter risico lopen op het ontwikkelen van een alcoholverslaving. CACN Verslavingszorg geeft ons een inkijkje in de risico’s.

Het risico van alcoholverslaving bij studenten

Studies hebben aangetoond dat studenten een verhoogd risico hebben op problematisch alcoholgebruik en verslaving. Verschillende factoren dragen hieraan bij:

Hoe kunnen studenten geholpen worden?

Het is belangrijk om te benadrukken dat er verschillende manieren zijn om studenten te ondersteunen bij het voorkomen van alcoholverslaving en het vinden van hulp als dat nodig is.

Hoewel het studentenleven veel kansen biedt voor groei en ontwikkeling, brengt het ook risico’s met zich mee, waaronder het risico op alcoholverslaving. Het is van cruciaal belang dat studenten bewust worden gemaakt van deze risico’s en weten waar ze hulp kunnen vinden als dat nodig is. Door middel van educatie, bewustwording en toegang tot ondersteuningssystemen, kunnen we studenten helpen om gezonde keuzes te maken en een positieve en evenwichtige studentenervaring te hebben.

Mobiele versie afsluiten