Hoe houd je je studentenhuis coronavrij?

Hoe houd je je studentenhuis coronavrij?

23 december 2021 Uit Door admin

Student zijn in coronatijd is geen feest. Je studententijd behoort eigenlijk de tijd van je leven te zijn, maar van uitgaan en feesten komt weinig terecht de afgelopen twee jaar. Het studeren zelf is ook een stuk minder leuk als er veel op afstand moet gebeuren. Helaas is het nodig om coronabesmettingen te voorkomen. Daarin hebben we allemaal een verantwoordelijkheid. Maar als je samenwoont met andere studenten in een studentenhuis, moet je extra alert zijn op mogelijke coronabesmettingen, omdat deze zich daar snel verspreiden. Hoe hou je je studentenhuis coronavrij?

Dagelijks oppervlakten schoonmaken

Schoonmaken is voor veel studenten zeker geen hobby. In coronatijd is dit echter extra belangrijk, omdat het over jouw gezondheid en die van je huisgenoten gaat. Het is belangrijk om eigenlijk dagelijks oppervlakten die met de handen aangeraakt worden te desinfecteren. Investeer gezamenlijk in een grote fles Dettol en een flinke stapel wegwerpdoekjes, zodat je regelmatig kranen, deurklinken en andere oppervlakten kunt afdoen om coronabesmettingen via de handen te voorkomen.

Niet zomaar mensen mee naar binnen nemen

Je studententijd draait natuurlijk ook om sociale contacten en gezelligheid. Dat gaat helaas slecht samen met het voorkomen van een coronabesmettingen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niemand meer thuis mag ontvangen. Maar zorg er wel voor dat je zo zeker mogelijk weet dat degene die je binnen uitnodigt coronavrij is. Dat is redelijk goed te bepalen met een zelftest. Vraag daarom of de persoon in kwestie eerst een zelftest wil doen.

Zelftesten kopen

Natuurlijk moeten jij en je huisgenoten zelf ook scherp blijven op een coronabesmetting binnenshuis. In een studentenhuis is een coronabesmetting helaas snel verspreid. Daarom is het verstandig als er een voorraad zelftesten in huis is voor het geval dat een test wenselijk is, zoals bij klachten die verband zouden kunnen houden met het coronavirus. Natuurlijk is het niet fijn om het weinige geld dat je hebt te moeten uitgeven aan zelftesten kopen, maar het gaat wel over je eigen gezondheid. Met een coronabesmetting kun je immers weken zoet zijn.

Afbeelding met tekst, persoon, vrouw, staand

Automatisch gegenereerde beschrijving

Mondkapjes op en anderhalve meter afstand in gezamenlijke ruimtes

Omdat je in een studentenhuis gezamenlijke ruimtes deelt met je huisgenoten, loop je op veel plekken het risico om iemand tegen te komen. Het is daarom zeer aan te raden om in de gemeenschappelijke ruimtes allemaal een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand aan te houden. Dat kan betekenen dat je misschien afspraken moeten maken over wie er wanneer gaat koken of afwassen.

Leuk is anders, natuurlijk. Dit is niet je studententijd zoals je hem had voorgesteld. Maar hoe beter we met z’n allen letten op het voorkomen van coronabesmettingen, des te eerder we ervan af zijn.