Hoe verstuur ik iets met de post?

Hoe verstuur ik iets met de post?

25 november 2022 Uit Door admin

Hoe verstuur je iets met de post? Dat kan soms een grote vraag zijn wanneer het aankomt op grotere pakketjes of breekbare spullen. Gelukkig zijn er tientallen manieren om deze spullen toch goed en veilig op de post te doen. Is het de eerste keer dat je een pakketje op de post doet? Geen probleem, wij praten je er makkelijk doorheen. Om te weten wat voor verpakking je nodig hebt, is het handig om te weten wat je precies op de post doet, waar het heen gaat en hoe je verwacht dat het vervoerd gaat worden. Verstuur jij iets naar iemand in Nederland? Dan is de kans groot dat het met een bus of vrachtwagen vervoerd wordt. Stuur jij iets naar een ander land? dan kan het al snel per schip of per vliegtuig worden vervoerd. 

Wat voor pakketje moet je versturen

Misschien heb je te maken met een klein item dat je moet versturen wat gemakkelijk door de brievenbus past. De meest voordehand liggende optie is dan om gebruik te maken van een standaard envelop. Wil jij extra maatregelen inbouwen om de veiligheid van het pakketje te borgen, dan kun je kiezen voor luchtkussen enveloppen. Deze hebben noppenfolie of luchtkussenfolie aan de binnenkant. Het materiaal is uitermate sterk, maar toch licht. Zo borg je de veiligheid van je pakket, maar lopen de verzendkosten niet enorm op. Deze manier van verzenden zorgt voor een goede schokabsorptie, optimale bescherming en goede demping en als klap op de vuurpijl, is het ook nog eens een duurzame manier van verpakken. De verpakking is namelijk volledig recyclebaar. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook nog eens goed voor het milieu. Win-win dus. 

Grotere pakketjes

Doe je een groter product of pakket op de post dan heb je niet veel aan een envelop. Kijk eens naar speciale verzenddozen. Je hebt ontzettend veel keuzemogelijkheid. Groot, klein, op maat of juist universeel. Wanneer je een product op de post doet in een doos is het slim om deze doos verder op te vullen met schuim of papier om er zeker van te zijn dat het product niet teveel beweegt en dus geen schade kan oplopen. Wees niet te zuinig en gooi de doos maar lekker vol. Zo kan jij vol vertrouwen jouw pakket op de post doen en kan de ontvanger deze snel en schadevrij ontvangen.