Hoe zorg je voor een schone keuken in je studentkamer?

Hoe zorg je voor een schone keuken in je studentkamer?

15 december 2021 Uit Door admin

Zo maak je de keuken in je studentenhuis schoon

Wil jij graag zorgen voor een schone keuken in je studentenhuis? Wanneer je met meerdere mensen in een huis woont, kan er al snel troep in de keuken ontstaan. Zeker als je samenwoont met studenten. Niet alleen een ontkalker voor de koffiemachine kan helpen om jouw keuken en apparatuur schoon te houden. Er zijn nog diverse andere dingen die je kunt doen om te zorgen voor een schone keuken. Wij vertellen je in dit artikel hoe je de keuken van je studentenhuis schoon kunt houden.

Ontkalker voor koffiemachine

Met een DeLonghi ontkalker zorg je ervoor dat het koffiezetapparaat dat jullie gebruiken van binnen schoon blijft. Door structureel het apparaat te reinigen en te ontkalken, zorg je ervoor dat de koffie haar goede smaak en temperatuur zal behouden. Als het koffiezetapparaat wordt ontkalkt, worden alle plekken waar water en koffie doorheen lopen vrij gemaakt van kalk. En dat merk je meteen als je daarna samen met je huisgenoten een kop koffie zet.

Was de vuile vaat meteen af

Zorg er na het eten voor dat de vuile vaat meteen afgewassen wordt en je het keukenblad schoon achterlaat. Als je de vuile vaat laat staan, kan dit zorgen voor vervelende geuren in huis. Ook zullen je huisgenoten hier niet blij mee zijn. Mocht je te maken hebben met een verstopte afvoer, dan is het aan te raden om ‘s avonds wat soda op de afvoer te doen en hier kokend water overheen te gieten. Zo slibben de leidingen niet dicht, omdat het vet hierdoor wordt opgelost.

Houd de koelkast in de gaten

Zorg ervoor dat je de koelkast goed in de gaten houd. Dit betekent dat je eens per week al het eten dat over de datum is uit de koelkast haalt en weggooit. Ook is het belangrijk dat de thermostaat van de koelkast op 3 tot 4 graden staat. Wanneer je de koelkast hebt schoongemaakt en deze nog steeds een nare geur heeft, kan het helpen hier een bakje azijn in te zetten. Zo zal de vervelende geur wegtrekken.

Maak aangekoekte pannen direct schoon

Is er eten aangekoekt op de pannen? Maak deze dan direct schoon. Dit kun je doen op twee verschillende manieren. Zo kun je een pan met soda en water vullen en dit even koken. Vervolgens laat je dit weken op laag vuur. Doe dit echter niet bij pannen van aluminium. Je kunt ook een pan vullen met wat azijn en dit in laten trekken. Na enkele minuten zal het vuil losweken en kun je het eenvoudig uit de pan verwijderen.

Wij wensen je veel succes met onze tips!