In vorm blijven als student: zo pak je dat aan!

In vorm blijven als student: zo pak je dat aan!

3 november 2021 Uit Door admin

Het is als student niet altijd gemakkelijk om in vorm te blijven. Ongezond eten, korte nachten en hard werken dragen bij aan een lagere weerstand, overgewicht, vitaminegebrek en simpelweg een minder goed gevoel. Gezonde voeding, voldoende bewegen en een goede nachtrust zijn van essentieel belang voor het lichaam. Ze zorgen voor een betere gemoedsrust en een gezonder lichaam. Essentieel wanneer je druk bezig bent met studeren. Een toekomst opbouwen. Maar hoe blijf je in vorm als student, wanneer het aan voldoende tijd ontbreekt? Hier vind je enkele nuttige tips! 

Abonnement op een sportschool 


Bewegen is heel belangrijk. Dit zorgt niet alleen voor extra gelukshormonen, maar kan ook de productiviteit en de weerstand verhogen. Hard nodig wanneer je met een zware studie bezig bent. Bovendien helpt het ook om overgewicht tegen te gaan en blijf je simpelweg lekker in vorm. 

Indien mogelijk is het dan ook een goed idee om een abonnement op een sportschool in amsterdam af te sluiten. Er zijn verschillende sportscholen waar je ook in de avonduren of zelfs in de nacht terecht kan. Zo is er altijd wel een moment waarop jij lekker kunt sporten. 

Weet je niet zeker of een abonnement op een sportschool wel iets voor jou is en of je er voldoende tijd vrij voor kunt maken? Sluit dan enkel een proefperiode af. Dat scheelt kosten en zo kan je het eerst rustig uitproberen. Zeker fijn gedurende de komende herfst- en wintermaanden, want buiten sporten zal er voorlopig niet echt in zitten. 

Vraag kliekjes thuis 


Gezond eten is iets wat bijna iedere student lastig vindt. Niet alleen omdat het ontbreekt aan voldoende tijd, maar ook vanwege het budget. Als student leef je immers niet met een royaal inkomen. Daarom moet er vaak creatief omgesprongen worden met geld. Dat betekent in veel gevallen ook dat er minder goede keuzes worden gemaakt. Een kant-en-klaar pakjes noedels is immers goedkoper dan wanneer je zelf noedels maakt met verse groentes. 

Gelukkig zijn er genoeg manieren om te besparen op eten. Bijvoorbeeld door het gebruik van speciale budgetrecepten, maar ook door het thuisfront in te schakelen. Grote kans dat je ouders het echt niet erg vinden om extra porties te blijven koken, ondanks dat jij inmiddels uit huis bent. Dit waren ze immers al gewend. Wanneer ze dit per portie invriezen, beschik jij weer een week over nieuwe kliekjes. Even opwarmen en smullen maar! Heerlijk goedkoop en tegelijkertijd ook weer even het gevoel van thuiskomen. 

Voldoende slapen 


Stiekem weet je natuurlijk wel hoe belangrijk een goede nachtrust is. Toch schiet het er toch nog wel eens bij in. Studeren tot in de nachtelijke uurtjes of lekker feesten nu het weer kan. Dit hoort natuurlijk ook wel een beetje bij het studentenbestaan. Probeer daarom minimaal één á twee keer per week even alles in de avond te schrappen en eens vroeg naar bed te gaan. Dat klinkt misschien heel saai, maar je lichaam en je geest zullen je er dankbaar voor zijn. En stiekem zal je de volgende ochtend ook merken dat dit je goed heeft gedaan.