Inboedelverzekering: een zorg minder tijdens je studententijd

Inboedelverzekering: een zorg minder tijdens je studententijd

23 mei 2022 Uit Door admin

In je studietijd zet je de eerste stappen in de echte wereld. Je gaat bijvoorbeeld op jezelf wonen en krijgt veel meer verantwoordelijkheden. Het is een spannende periode, maar wordt door velen ook gezien als een van de mooiste uit hun leven. Daarom is het zaak om er zoveel mogelijk van te genieten. Zonder dat je studieresultaten eronder lijden uiteraard. Tijdens je studietijd heb je genoeg zorgen aan je hoofd. Tentamens lijken altijd voor de deur te staan en deadlines komen in hoog tempo op je af. Het is een ware kunst om dit te combineren met je persoonlijke leven. Iedere optie om een zorg weg te nemen is daarom welkom. Door een inboedelverzekering af te sluiten is schade aan en diefstal van je spullen een veel minder groot probleem. Het afsluiten van een inboedelverzekering is een mooie stap om je studententijd zorgeloos te beginnen. 

1. Dit dekt de inboedelverzekering allemaal

Je inboedel is in feite alles dat je in je woning bewaart. Studenten wonen meestal in een enkele kamer en delen de faciliteiten. Door je inboedelverzekering ben je verzekerd tegen diefstal en schade door lekkages en brand. Studentencomplexen zijn over het algemeen niet het meest modern en betrouwbaar. Hierdoor ontstaat er vaker schade doordat de constructie niet meer op orde is. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage door slecht onderhoud of door een wasmachine die kapot is. Verder letten studenten zelf ook niet altijd even goed op de veiligheid. Ze laten ramen openstaan terwijl er niemand thuis is, vergeten hun deur op slot te doen en er is over het algemeen minder zicht op wie er in een pand aanwezig is. Dit zijn allemaal redenen om vandaag nog een inboedelverzekering af te sluiten. 

Op zoek naar meer tips voor je studentenleven? Kijk dan op www.studentenwegwijzer.nl

2. Je bezit is meer waard dan je denkt

Het algemene beeld van studenten is dat het eigenlijk maar arme sloebers zijn. Het klopt dat ze meestal niet in de mooiste huizen wonen en veel kapitaal vertegenwoordigen. Maar ze hebben wel vaak dure apparaten in huis. Dat zijn kleine devices die aantrekkelijk zijn voor inbrekers. Denk bijvoorbeeld aan smartphones, laptops en touchpads. Hierdoor zijn studentencomplexen een interessant doelwit voor inbrekers. Helemaal omdat het vaak een stuk makkelijker is om binnen te dringen bij een studentenwoning dan een luxe villa. 

3. Veel minder zorgen voor een paar euro per maand

Studenten zijn regelmatig het slachtoffer van criminaliteit zoals inbraak. Tegelijkertijd hebben ze vaak niet het vermogen om een dure smartphone of laptop zomaar even te vervangen. Een inboedelverzekering is helemaal niet duur. Met name omdat verzekeraars vaak een speciaal aanbod voor studenten hebben met lagere tarieven. 

4. Extra goedkope inboedelverzekeringen voor studenten

Vrijwel iedere verzekeringsmaatschappij in Nederland heeft een speciaal aanbod voor studenten. Dat komt onder andere omdat studenten over het algemeen een enkele kamer bewonen. Faciliteiten zoals een badkamer en een keuken worden met meerdere mensen gedeeld. Daarnaast wordt meestal aangenomen dat een student niet heel veel bezit heeft. Hoewel dat lang niet altijd het geval blijkt te zijn. Onderling zit er behoorlijk veel verschillen tussen de inboedelverzekeringen voor studenten. Daarom doe je er goed aan om de prijzen van aanbieders met elkaar te vergelijken. Je bespaart per maand op je vaste lasten en dat is altijd mooi meegenomen. Klik hier en vergelijk de beste en goedkoopste inboedelverzekeringen voor studenten. 

5. Verzekeraars proberen klanten te lokken met lage tarieven voor studenten

Er zijn meerdere redenen waarom verzekeringsmaatschappijen een speciaal aanbod hebben voor studenten. Het heeft voor een deel te maken met klantenbinding. Studenten zijn jongvolwassenen die pas net op eigen benen staan. Het is voor het eerst dat ze uit huis wonen en dus ook de eerste keer dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor een inboedelverzekering. Verzekeringsmaatschappijen lokken studenten met lage tarieven in de hoop dat ze er een klant voor het leven voor terugkrijgen. Want veel Nederlanders wisselen tussendoor zelden tot nooit van verzekeraar. 

6. Verschillen tussen soorten inboedelverzekeringen

Verzekeringsmaatschappijen weten altijd mooie namen te verzinnen voor hun polissen. Ze zijn er dusdanig goed in dat hun benamingen regelmatig misleidend zijn voor klanten. Je komt bijvoorbeeld extra uitgebreide pakketten tegen. Wie de kleine lettertjes goed leest komt erachter dat “extra uitgebreid” in dit geval de meest basic dekking biedt. Daarnaast heb je nog allrisk. Dat is over het algemeen de meest uitgebreide polis. Maar wederom is de term wel erg rooskleurig. Want je bent zeker niet voor alles verzekerd. Meestal ook niet voor schade die je zelf veroorzaakt. Wat dat betreft is het altijd verstandig om de kleine lettertjes in de polisvoorwaarden nauwkeurig door te lezen.